Boligberegnere

Boligberegnere

Beslutningen om at købe en bolig er en af de største, du nogensinde kommer til at tage. I hvert fald set med økonomiske briller. Derfor skal dit boligkøb ske på de rigtige forudsætninger.

Alt efter hvilken type bolig du skal købe, kan du benytte dig af en af vores nedenstående boligberegnere. 

Hvad kan jeg købe bolig for? 

Denne låneberegner giver dig et vejledende bud på, hvor dyr en bolig du kan kigge efter. Der er naturligvis mange faktorer, der kan tale beløbet lidt op eller ned, men det er en god idé at have et realistisk udgangspunkt, inden du hovedkulds forelsker dig i noget urealistisk. 

Beregn, hvor meget du kan købe bolig for

Andelsboligberegner 

Denne låneberegner giver dig et vejledende bud på, hvad din samlede boligydelse inklusive banklån cirka vil være i en given andelsbolig. Vi har et stort kendskab til til andelsboligmarkedet og ved godt, at det gælder om at være hurtig, hvis man vil have fingrene i en andelsbolig. Derfor kan vi også give dig svar på, om du kan låne til boligen inden for 24 timer. Så minimerer du risikoen for, at drømmeboligen bliver solgt for næsen af dig.

Prøv andelsboligberegneren

 

Hvad koster det at låne? 

Denne låneberegner kan beregne, hvad dit lån til bolig vil koste - alt efter hvilken låntype, du vælger. Beregneren kan give dig et ret præcist billede af, hvor store dine udgifter bliver, og hvordan de forskellige låntyper påvirker dem

Beregn dit lån til bolig

 

Køb af ejerbolig
Hvis du skal købe ny ejerbolig, er det et lovkrav, at du selv stiller med fem procent af købsprisen - plus omkostningerne til boligkøbet. Det betyder, at de fleste førstegangskøbere vil stå i et scenarie, hvor de låner 80 procent af boligens værdi, 15 procent i banken og medbringer selv de sidste 5 procent fra en opsparing.

Udgifter ved boligkøb

Vær opmærksom på, at der udover udgifterne til selve lånet, også er en lang række andre udgifter ved et boligkøb. Der er blandt andet tinglysningsgebyrer, der skal betales til staten. Nogle af udgifterne kan dog undgås, hvis du eksempelvis overtager et eksisterende pantebrev. 

Et godt råd er også, at du i samarbejde med banken får lagt et realistisk budget for din families totale økonomi - især privatforbruget skal tænkes nøje igennem. Sammen med banken kan du få fastlagt en ramme for prisen på dit boligkøb.

udgifter ved boligkøb

Når du overvejer at tage et lån

Vi står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål til dit lån. Der er dog nogle væsentlige ting, som du selv bør tage i betragtning, inden du overvejer at tage et lån.

Tænk over din indkomst – du kender dig selv bedst og ved derfor også, hvor meget du i virkeligheden vil undvære hver måned. Der skal helst være et økonomisk råderum, som du er tilfreds med.

Hvor god er du til at betale lånet tilbage? Der er altid nogle ting, som man må ofre for at kunne tage et lån. Prøv at vurdere dine forventninger til lånetid i forhold til eksempelvis løbetiden på et lån. At låne kræver disciplin fra din side.

Hvis du ikke har et fuldtidsjob, eller hvis din løn kan skifte meget fra måned til måned, så bør du vente med at tage et lån. Din indkomst bør være stabil, hvilket er en af de vigtigste faktorer for dine muligheder for at låne. 

Er der chance for, at du kan miste dit job? Hvis svaret er ja, bør du helt klart ikke tage et lån. Er der tale om et mindre lån med kort løbetid, så er det bedre end et lån, der har en lang løbetid.

En stor fejl, som mange begår, er at låne for at betale eksisterende lån. Det bliver hurtigt en ond cirkel, som du kan få meget besvær med.

Kan du vente med at låne? Endnu en vigtig overvejelse er at tænke over, om du kan vente med at tage lånet. Hvis det ikke haster, så er det altid en god idé at spare op først og fremmest.

 

Bestil et møde hos os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8.00 - 20.00 og weekend kl. 10.00 - 16.00. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.