Praktikophold i AL overgik alle mine forventninger

Praktikophold i AL overgik alle mine forventninger

25-årige Mikkel Steinlein har været så tilfreds med sit praktikophold i Arbejdernes Landsbank, at hans nominering er blandt de 5 sidste i "Årets praktikophold", som 2.000 Cphbusiness-studerende kan nominere efter endt praktik. Vinderen udnævnes mandag den 20. april.

Mikkel Steinlein var 3 måneder i filialen på Østerfælled Torv fra august til november 2019.

"Praktikopholdet overgik alle mine forventninger. Den teori, jeg havde lært på uddannelsen, var meget tæt koblet til virkeligheden og det, som man rent faktisk laver i banken. Det gav mig en meget stejl læringskurve," siger Mikkel Steinlein, der er uddannet finansøkonom fra erhvervsakademiet Cphbusiness.

Stor tiltro til mig

Den mellemstore filial med 5 kolleger på Østerbro viste sig som det perfekte sted for Mikkel - både fagligt og socialt:

"Som praktikant og person vil jeg gerne lære noget, og jeg følte også hurtigt, at der var stor tiltro til mine evner. Så jeg fik ret hurtigt noget ansvar og lov til at lave en masse ting og til at kigge mine kollegerne over skuldrene og lave nogle af deres opgaver. Der blev lagt en god plan for min udvikling, og den blev evalueret ugentligt, og jeg havde også selv rig mulighed for at komme med input til, hvad jeg gerne vil berøre," fortæller Mikkel Steinlein.

Nemt at blive en del af holdet

"Socialt fungerede det også supergodt med et rigtig godt sammenhold, som det var nemt at blive en del af. Jeg har haft en mentor, men alle i filialen var meget behjælpelige og gode til at svare på alle mine spørgsmål."

"Og så har jeg haft en rigtig god leder, Gitte, som har gjort alt, hvad hun kan, for at give mig det bedste. Og min nominering er egentlig min måde at sige tak til hende, kollegerne og banken."

Mikkel Steinlein og AL er blevet så glade for hinanden, at han er fortsat i banken som vikar. Til august begynder han som trainee, hvorefter kan kalde sig kunderådgiver fra sommeren 2021.

Chefen: Han er en af de dygtigste

Filialchef på Østerfælled Torv, Gitte Colette Dia, er også meget glad for, at hun har fået lov til at beholde Mikkel i filialen indtil videre:

"Jeg har set og mødt mange unge, dygtige mennesker gennem min tid i banken. Men Mikkel er helt klart en af de dygtigste. Han er engageret, har gode indgangsvinkler og meget moden af sin alder. Jeg kan give ham alle typer opgaver, og han løser dem bare. Han vil gerne udfordres og lære mere hele tiden. Han er kort sagt dygtig til alt, og jeg er sikker på, at han går en lys fremtid i møde. Forhåbentlig kan vi få glæde af ham her i banken i mange år," siger Gitte Colette Dia.

Glad for, at det blev AL

Da Mikkel var på jagt efter en praktikplads i foråret 2019, gik det ellers ikke så let. Da deadline nærmede sig, stod han stadig uden resultat. Men pludselig var der hul igennem til flere banker, herunder Arbejdernes Landsbank, og så valgte han AL.

"Jeg vidste godt, at AL var kåret som "danskernes foretrukne bank" igennem mange år, men ellers vidste jeg ikke så meget. Men jeg er glad for, at jeg valgte AL. Jeg tror, det er mere "mig" end andre banker - at jeg passer bedre ind i det her værdigrundlag. Her får jeg, hvad jeg har brug for."

Arbejdernes Landsbank forventer at optage ca. 20 finansøkonomer og ca. 10 finanselever i 2020. Det er omtrent samme antal som de foregående år, og det er et højt antal sammenlignet med de andre banker i Danmark.