Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Skatterådet forhøjer populært befordringsfradrag i 2023

Skatterådet forhøjer populært befordringsfradrag i 2023

22. november 2022
Gå til nyhedsoversigt

I en netop offentliggjort pressemeddelelse har Skatterådet meddelt, at de forhøjer kilometertaksten på det populære befordringsfradrag fra 2,16 kr. til 2,19 kr. Satsen gælder for transport på mellem 25 og 120 km om dagen uanset transportform. For transport på mere end 120 km om dagen er satsen også forhøjet fra 1,08 kr. til 1,10 kr. Der er fortsat intet fradrag at hente for de første 24 km. 1,2 mio. danskere benytter sig befordringsfradraget ifølge Skattestyrelsen.

1,2 mio. pendlere kan se frem til at kunne trække en større del af deres transportudgifter fra. Skatterådet forhøjer kilometertaktsten på befordringsfradraget i 2023. Det betyder, at pendlere, som har længere end 12 km til deres arbejdsplads får dækket en større del af regningen til næste år. Man skal huske, at man kan få befordringsfradrag uanset, om man pendler med bil, tog, bus eller cykel.

Det er især en forventning om højere benzinpriser og stigende udgifter til vedligeholdelse til næste år, som får Skatterådet til at sætte kilometertaksten op, og som altså indvirker på danskernes befordringsfradrag. Skatterådet forventer, at en liter benzin i gennemsnit vil koste 15,87 kr. pr. liter til næste år. Til sammenligning forventede Skatterådet en gennemsnitlig benzinpris på 15,79 kr. i 2022, da de ekstraordinært forhøjede befordringsfradraget i april i år.

For et år siden kostede en liter benzin ca. 14 kr.*, mens den i dag koster lidt mere end 15 kr.*. Stigningen betyder, at en familie der kører 20.000 km om året i deres bil skal af med ca. 1.600 kr.** mere om året. Det giver derfor god mening, at Skatterådet hæver kilometertaksten som bruges til beregning af befordringsfradraget.

En højere kilometertakst giver især pendlere med langt til deres arbejdsplads et større befordringsfradrag. Det er personer bosat i vest- og sydsjællandske kommuner, som pendler længst ifølge Danmarks Statistik. De tilbagelægger i gennemsnit 61 km om dagen, når de skal frem og tilbage mellem deres bopæl og arbejdsplads.

* Kilde: OK Benzin. Afrundet.

** Det er antaget, at bilen kører 16 km pr. liter benzin.