Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Når rådhusklokkerne ringer 2021 ind, er der mindre skattelettelser på vej til danskerne

Når rådhusklokkerne ringer 2021 ind, er der mindre skattelettelser på vej til danskerne

29. december 2020
Gå til nyhedsoversigt

Når 2020 bliver til 2021, er der en række mindre skattelettelser på vej til danskerne. Det sker på baggrund af både tidligere års skattereformer og generelle justeringer af beløbsgrænser og satser på en række fradrag. Det betyder, at både topskattegrænsen og beskæftigelsesfradraget får et nøk opad i 2021, mens også personfradrag og det ekstra pensionsfradrag stiger en anelse.

Sådan påvirker ændringerne samlet set

Vi har opstillet et hypotetisk, men ikke urealistisk, eksempel til at illustrere, hvad de samlede skatteændringer betyder. Hvis man fx tjener 400.000 kr. om året i både 2020 og 2021, og har mere end 15 år til folkepensionsalderen, så giver ændringerne samlet set en skattelettelse på ca. 350 kr. Det er selvfølgelig i den mindre ende, men er da naturligvis værd at tage med.

Ser vi i stedet på en topskatteyder, hvor indtægten er over topskattegrænsen i både 2020 og 2021, så bliver den samlede skattelettelse på ca. 2.500 kr., hvis man har mere end 15 år til folkepensionsalderen.

Det skal naturligvis understreges, at ovenstående er opstillede eksempler, der kan blive påvirket af andre forhold, som befordringsfradrag og rentefradrag, hvor mange boligejere, har konverteret deres fastforrentede realkreditlån til et lån med lavere rente i løbet af 2020.

Læs den fulde analyse her.