4,4 mio. amerikanere melder sig ledige på en uge

Det bringer det samlede antal op på mere end 26 mio.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
Ny økonomisk håndsrækning til virusramt økonomi - positivt for både økonomien og den enkelte

Nye tal fra den anden side af Atlanten viser, at 4,4 mio. amerikanere i sidste uges søgte om ar­bejds­løs­heds­un­der­støt­tel­se. Det er i tråd med for­vent­nin­ger­ne og bringer det samlede antal, som har søgt om ar­bejds­løs­heds­un­der­støt­tel­se i USA de forgangne fem uger op på mere end 26 mio.

Sidste uges tal for le­dig­heds­til­mel­din­ger i USA er blot endnu et i rækken af det, som vi har set i en håndfuld uger nu. Det er trist at konkludere, men er dybest set det, man i forvejen havde forventet. Man kan ligefrem drage et lettelsens suk, da frygten unægtelig var en ny eksplosion over det forventede. Udover at over 4 mio. flere amerikanere står i en ny og ulykkelige situation med arbejdsløshed, så er der ikke nyt og overraskende i det. Det ændrer dog ikke ved, at så høje tal mildest talt er voldsomme.

De seneste ugers voldsomme antal af amerikanere, som har ansøgt om le­dig­heds­un­der­støt­tel­se, får antallet i forbindelse med den finansielle krise til at blegne. Dengang lød kravlede tallet lige over 0,6 mio. om ugen. Det sætter et meget præcist billede på, hvor hårdt, kraftigt og ikke mindst hurtigt Coronavirussen rammer.

De negative nyheder og nøgletal er kørt i en lind strøm, siden Cor­o­navirus­sens indtog. Men til trods for de ekstreme tal lige fra den kraftige stigning i ledigheden i USA til formiddagens rekordfald i er­hverv­stil­li­den i eurozonen, så er vi i øjeblikket vidne til markeder, som mere eller mindre trækker på skuldrene og virker en anelse resistente for nøgletal, som vi for blot et par måneder siden vilde betegne som utopiske. I hvert fald for nu.

Dagens tal er med danske øjne også interessante i kraft af, at det er Danmarks næststørste eksportmarked. Omkring 70.000 danske jobs er tilknyttet eksporten til USA. Eksportener nærmest eksploderet, hvor vi over det seneste år har eksporteret for næsten 40% mere, end vi gjorde året før. Særligt medicin trækker op.

Relaterede artikler