Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Overnatningsrekord på danske hoteller – massiv mangel på medarbejdere

Overnatningsrekord på danske hoteller – massiv mangel på medarbejdere

12. august 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juni var 1,9 mio. overnatninger på danske hoteller. Det er ny juni-rekord, og betyder samtidig, at antallet af overnatninger på hoteller sætter ny månedsrekord for femte måned i træk. Det er vel og mærke i en statistik for hotelovernatninger, som går helt tilbage til 1992.

De danske hoteller skød sommeren i gang med overnatningsrekord i juni. Det kommer i forlængelse af tilsvarende rekorder i foråret, og sender virkelig hotellerne ud af coronakrisens fangarme. Hotellerne har under krisen både særligt lidt under manglen på udenlandske gæster, men de er nu stort omfang vendt retur, mens antallet af danske gæster også boomer. Rekorderne kommer på trods af, at 2 ud af 3 hoteller melder om mangel på arbejdskraft, som unægteligt har holdt yderligere omsætningsvækst i kort snor.

Det er kærkomment, at hotellerne har genfundet sig selv ovenpå et par miserable år under coronakrisen. Der er dog også malurt i bægeret, for hotellerne melder i lighed med mange andre brancher om udbredt mangel på arbejdskraft. Således melder 2 ud af 3 hoteller, at de har produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft i seneste rundspørge fra juli. Den udbredte mangel på arbejdskraft hos hotellerne er markant højere end vi har set før krisen på dette tidspunkt af året, og vidner altså om, at hotellerne på trods af rekordovernatninger også har sit at slås med, og som derfor kan have svært ved at følge med hen over højsæsonen.

Med dagens offentliggørelse har vi også fået tal for antallet af overnatninger på campingpladserne, feriecentrene og vandrerhjemmene. I juni var der 1.719.885 overnatninger på campingpladserne, 462.180 på feriecentrene og 272.637 på vandrerhjemmene. For vandrerhjem gælder, at de også slår overnatningsrekord for en juni måned. For campingpladserne og feriecentrene bliver der ikke slået rekord, men niveauet for antallet af overnatninger er dog på et højt niveau.