Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Laveste antal jobopslag i halvandet år

Laveste antal jobopslag i halvandet år

5. oktober 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Jobindex viser, at der var godt 28.000 jobopslag op i september. Det er det laveste antal opslåede stillinger siden april 2021, når der tages højde for sæson. Antallet af jobopslag slog rekord i februar i år med mere end 35.000, men er sidenhen løbende droslet ned. Niveauet er dog fortsat højere end før coronakrisen, hvor jobopslagene lå og svingede mellem 20.000 og 25.000 om måneden.

September bød på det laveste antal jobannoncer i halvandet år. Vi er vej ind i en helt ny tid for økonomien og arbejdsmarkedet, hvor efterspørgslen efter arbejdskraft gradvist trækker sig. Jobopslagene kommer dog fra et vanvittig højt tempo, og der bliver stadig slået en del stillinger op, men der er ingen tvivl om retningen herfra, og det er ned. Der er massiv modvind til økonomien, og det vil også ramme arbejdsmarkedet.

Arbejdsmarkedet står i en ny tid, hvor ledigheden er steget i tre ud af de seneste fire måneder. Senest er beskæftigelsen også faldet, og selvom faldet udelukkende tilskrives den offentlige sektor, så viser den private sektor svaghedstegn med kun langsom fremgang og deciderede fald i flere erhverv. De ringere tendenser på arbejdsmarkedet står til at fortsætte over den kommende tid.

Vi forventer, at antallet af jobopslag kommer til at falde yderligere herfra. Udfordringerne tårner sig op for dansk økonomi. Inflationen er den højeste i 39 år, forbrugertilliden er rekordlav, privatforbruget trækker sig, og modvind fra udlandet banker på døren. Der er ingen tvivl om, at vi går et svært efterår og vinter i møde. Positivt er det dog, at vi rammer den mørke økonomiske tid med rekordhøj beskæftigelse, lav ledighed og en stærk økonomisk udgangsposition.