Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Hotelovernatninger slår maj-rekord

Hotelovernatninger slår maj-rekord

8. juli 2022
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at maj bød på 1,72 mio. overnatninger på danske hoteller. Det er det højeste nogensinde målt for en maj måned i statistikken, som går helt tilbage til 2004. Antallet af hotelovernatninger er hele 136% højere end maj sidste år, som dog også var ramt af coronakrisen med dens restriktioner. Sammenligner vi med maj 2019 og altså før coronakrisen, så ligger hotelovernatningerne 10% højere. 

Gæsterne valfarter igen til de danske hoteller, som havde den bedste maj nogensinde. Den stærke maj kommer i forlængelse af tilsvarende rekorder i marts og april, og hotellerne har altså oplevet et sandt besøgsboom i de tre forårsmåneder, og brager ud af coronakrisens kløer. Fremgangen skyldes især, at antallet af udenlandske gæster igen er tilbage på niveauet fra før krisen.

I dagens tal kan vi også se antallet af overnatninger på landets campingpladser, feriecentre og vandrerhjem. Campingpladserne har til forskel fra resten af branchen klaret sig rigtig godt under coronakrisen og oplevet fremgang i antallet af overnatninger. I maj var der 1,3 mio. overnatninger på campingpladserne, hvilket er 13% flere end sidste år. Feriecentrene og vandrerhjemmene oplevede, i lighed med hotellerne, at der i år blev slået maj-rekorder på antallet af overnatninger, hvor der var henholdsvis 379.000 og 246.000 overnatninger i maj.

De rekordhøje overnatningstal i foråret giver tro på, at overnatningsbranchen har forladt coronakrisens kløer, og i det mindste går sommeren optimistisk i møde. Vi forventer, at tendensen med, at der vender flere udenlandske gæster tilbage, vil fortsætte. Med corona rykket i baggrunden er det lettere for danskere at rejse ud, og færre vil derfor booke en ferie herhjemme, mens de udenlandske gæster vender tilbage.