Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
36 mia. kr. blev skåret af danskernes aktieformuer i august

36 mia. kr. blev skåret af danskernes aktieformuer i august

28. september 2022
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Nationalbanken viser, at der i august røg hele 36 mia. kr. af danske husholdningers egne aktiebeholdninger. Det markante fald kommer efter en juli, som omvendt bød på en kraftig stigning. Ved udgangen af august lyder aktieformuerne samlet på 558 mia. kr.

August bød på markante tab på danskernes aktieformue, hvor 36 mia. kr. blev skåret væk. Den gevaldige nedtur, som det meste af 2022 har budt på, fortsætter altså med uformindsket styrke. September ser heller ikke ud til at blive meget bedre for aktieformuerne, da det danske C25 ligger i knaldrødt terræn med måneden næsten omme.

Der er ikke meget positivt at sige, om danskernes aktieformuer i 2022. 6 ud af 8 måneder har budt på tab, og for året som helhed er der barberet 93 mia. kr. af formuen. Det danske C25 har da også haft et miserabelt år og er for året nede med omkring 25%. Når det er sagt, så skal man også huske på, at aktiemarkederne bød på massiv fremgang i både 2019, 2020 og 2021, hvor der samlet blev lagt 325 mia. kr. til aktieformuerne.

Generelt er 2022 kendetegnende ved at være et ganske hårdt økonomisk år for danskerne. Renterne er buldret i vejret, forbrugerpriserne stiger med det højeste i næsten 4 årtier, og giver danskerne massiv reallønstilbagegang, mens danskernes økonomiske humør befinder sig på et historisk lavt niveau.

Det øger nervøsiteten hos den enkelte. Men her handler det virkelig om at have is i maven og bevare roen og overblikket. For at investere, og i særdeleshed i aktier, er en langsigtet investering, som både kan og vil falde og stige undervejs. Og særligt ved store udsving må man minde sig selv om sin oprindelige investeringsstrategi og holde fast.