Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
11.715 solgte personbiler i august

11.715 solgte personbiler i august

9. september 2022
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev indregistreret 11.715 nye personbiler i august, når der tages højde for sæson. Det er en anelse færre solgte biler end i juli, men sammenligner vi med august sidste år, så er salget hele 22% lavere i år. En ny bil tæller som solgt i statistikken, når den bliver indregistreret, og ikke ved selve indgåelsen af købsaftalen.

Ser vi salget af nye personbiler i årets første otte måneder, så ligger det lavt. I år er der indtil videre solgt næsten 97.000 nye personbiler, hvilket er 24% færre end samme periode sidste år, som tilmed bød på coronanedlukning i starten af året.

2022 har været en lang lidelseshistorie for bilsalget, og salget i august kan på ingen måde løfte stemningen. Produktionsudfordringer og leveranceproblemer holder bilsalget tilbage, som bedst kan sammenlignes med nedlukningerne under coronakrisen. Udfordrede forsyningskæder er blot blevet forværret efter Ruslands invasion af Ukraine. Det skaber mangel på vigtige reservedele til produktionen, og det rammer også bilsalget i Danmark.

Der er dog andet end malurt i bægeret. Flere danskere vælger nemlig i langt højere grad at gå mod elbiler. I de første otte måneder af 2022 stod elbilerne for 17% af bilsalget. I samme periode i 2021 var det 9% og i 2020 var det 4%, som elbilerne stod for. De opladelige biltyper har altså fået et ganske solidt greb om mange af de bilsøgende danskere. Det falder godt i tråd med, at vi i juni spurgte danskerne om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her ville næsten hver fjerde dansker gå efter en elbil. Hertil ville næsten en ud af fem gå efter en hybridbil. Vi forventer derfor, at fremgangen i de opladelige biltyper vil fortsætte fremover.