Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Bilsalget udviser spæde tegn på fremgang

Bilsalget udviser spæde tegn på fremgang

1. juli 2020
Gå til nyhedsoversigt

I juni måned blev der solgt 17.931 biler, viser netop offentliggjorte tal fra de danske bilimportører. Det betyder, at bilsalget er højere i juni end i de fire foregående måneder. Selvom der er fremgang at spore, så er bilsalget stadig ramt, da bilsalget i juni er 13,4 procent lavere end i juni måned sidste år.

Vi kan med dagens tal se et lille lys i mørket og ane de første konturer af et rebound til bilsalget. Bilsalget er højere i juni måned end i februar, marts, april og maj, og det betyder, at vi formentlig har set bunden for nu. Den primære forklaring på det højere bilsalg i juni skal findes i de mange udskudte bilkøb, hvor smittespredning og nedlukning gav udfordringer med at komme ud at prøvekøre biler i marts og april, hvor den generelle utryghed, hvor tusindvis er sendt i ledighed, også medvirkede til en opbremsning i bilsalget. Det er en del af de bilkøb, som bliver foretaget nu. Vi forventer derfor, at der bliver mere travlt ude hos de danske bilforhandlere i takt med genåbningen, som kan byde på en pukkel i den førstkommende tid for derefter at stabilisere sig på et lavere niveau end før krisen.

Når det er sagt, så må vi dog ikke glemme, at risikoen for en mere langvarig tilbagegang i dansk økonomi fortsat eksisterer. Vi er langt fra på den sikre side endnu. En mere langvarig krise vil også ramme bilsalget hårdere end vores nuværende scenarie og gøre en del af de seneste måneders nedgang mere permanent.