Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Nationalbanken følger trop og sænker renten

Nationalbanken følger trop og sænker renten

12. september 2019
Gå til nyhedsoversigt

Nationalbanken følger nu med, efter ECB tidligere i dag sænkede renten med 10 bp. Som ventet sænker Nationalbanken indskudsbevisrenten fra -0,65% til -0,75%. Nationalbanken følger således i ECBs fodspor og går endnu et stykke ned i negativt renteterritorium. Udlånsrenten, foliorenten, foliorammen og diskontoen er uændret.

Med dagens rentesænkning vender Nationalbanken tilbage til sin egen bundrekord for renten på -0,75%, som ikke er set siden 2015. Kronekursen ligger stabilt overfor euroen og handles tæt på centralpariteten, og der er med Nationalbankens rentesænkning i dag ingen slinger i valsen overhovedet. Nationalbanken peger også selv på det direkte bindeled til rentemeldingen fra ECB tidligere i dag.

De lave renter fra først ECB og dernæst Nationalbanken er med til at holde de danske boligrenter på et rekordlavt niveau. De historisk lave renter resulterer i klækkelige besparelser for boligejere i titusindvis. Dagens rentesænkning vidner om, at der ikke er de større risici for galoperende renter i den nærmeste periode. Malurten i bægeret er dog, baggrunden for de lave renter med vækstafmatning og nervøsitet om fremtiden, som kan blive en reel trussel – også for dansk økonomi.