Rekordmange tyskere booker feriehuse i Danmark i højsæsonen

Der er udsigt til, at det bliver endnu et heftigt år for de danske feriehusudlejere.

Lisette Rosenbeck ChristensenSeniorøkonomlrch@al-bank.dk38 48 47 60
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Friske tal fra Danmarks Statistik viser, at rekordmange tyske turister har booket et feriehus i Danmark i højsæsonen. Helt præcist har tyskerne booket 150.400 husuger ved udgangen af juni i højsæsonen, som tæller månederne juli og august. De to måneder byder traditionelt på sommerferie for de fleste. En booket husuge angiver, hvor mange hele ugers bookinger, der er foretaget. Statistikken går tilbage til 2005.

Rekordmange tyskere har i år booket ferie i et dansk feriehus i højsæsonen. Dagens tal viser, at corona ikke længere er en udfordring for at tage på ferie i udlandet. Det betyder, at tyskerne igen valfarter til Danmark for at holde sommerferie. Og omvendt er antallet af danske fe­ri­e­hus­book­in­ger er tilbage på det niveau, som kendetegnede tiden før corona. Det vidner om, at flere danskere igen tager uden for landets grænser i sommerferien.

I alt er der booket 231.242 husuger i de danske feriehuse i højsæsonen ved udgangen af juni, hvoraf de danske bookinger udgør 57.256. For danskerne er det mere end en halvering i forhold til sidste år, hvor de stod for mere end 100.000 uger. Langt færre danskere har i år valgt at holde ferie i et dansk feriehus i højsæsonen end i de to år under coronakrisen. Og danskernes booking af feriehuse i Danmark minder nu igen om tiden før coronakrisen. Omvendt valfarter de udenlandske turister til de danske feriehuse, og går 28,7% frem i forhold til samme tid sidste år.

Der er udsigt til, at det bliver endnu et heftigt år for de danske fe­ri­e­hus­ud­le­je­re. Kaster vi et blik på bookingerne for resten af året ved udgangen af juni, så er der indtil videre booket 353.130 uger i danske feriehuse. På det eksakt samme tidspunkt sidste år, var der booket 384.732 uger. Det svarer til en tilbagegang på godt 8% i forhold til sidste år, men det ligger knap 10% over niveauet i 2019 inden coronakrisen begyndte. Dermed har 2022 kurs mod endnu et godt år for feriehusene.

Vi har gennem de seneste år, i samarbejde med Voxmeter, spurgt danskerne om deres rejsevaner, og der er i den senest spør­ge­ske­maun­der­sø­gel­se fra juni sket en gevaldig ændring. Undersøgelsen viser, at blot 16% af danskerne nu forventer at holde mindre ferie i udlandet som følge af coronakrisen de kommende par år mod mere end hver tredje dansker for præcist et år siden og næsten 40% for to år siden. Vi har gennem coronakrisen set, at danskerne i stor grad har taget de hjemlige fe­ri­e­mu­lig­he­der til sig, men det er nu en overstået tid. Der er nu alt mulig grund til at forvente, at danskerne vender tilbage til de feriemønstre, som vi havde før coronakrisen startede.

Vi forventer, at tendensen med færre danskere og flere udenlandske gæster fortsat kommer til at præge fe­ri­e­hus­ud­lej­nin­gen. Med corona rykket i baggrunden er det lettere for danskere at rejse ud, og færre vil derfor booke et feriehus herhjemme, mens de udenlandske gæster vender tilbage til Danmark.

Relaterede artikler