Overnatningsrekord på danske hoteller – massiv mangel på medarbejdere

Det kommer i forlængelse af tilsvarende rekorder i foråret.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Danskerne indkomst steg med 3,4 procent i 2019 – Coronakrisen giver dog økonomisk modvind

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juni var 1,9 mio. overnatninger på danske hoteller. Det er ny juni-rekord, og betyder samtidig, at antallet af overnatninger på hoteller sætter ny månedsrekord for femte måned i træk. Det er vel og mærke i en statistik for ho­te­lover­nat­nin­ger, som går helt tilbage til 1992.

De danske hoteller skød sommeren i gang med over­nat­nings­re­kord i juni. Det kommer i forlængelse af tilsvarende rekorder i foråret, og sender virkelig hotellerne ud af coronakrisens fangarme. Hotellerne har under krisen både særligt lidt under manglen på udenlandske gæster, men de er nu stort omfang vendt retur, mens antallet af danske gæster også boomer. Rekorderne kommer på trods af, at 2 ud af 3 hoteller melder om mangel på arbejdskraft, som unægteligt har holdt yderligere om­sæt­nings­vækst i kort snor.

Det er kærkomment, at hotellerne har genfundet sig selv ovenpå et par miserable år under coronakrisen. Der er dog også malurt i bægeret, for hotellerne melder i lighed med mange andre brancher om udbredt mangel på arbejdskraft. Således melder 2 ud af 3 hoteller, at de har pro­duk­tions­be­græns­nin­ger som følge af mangel på arbejdskraft i seneste rundspørge fra juli. Den udbredte mangel på arbejdskraft hos hotellerne er markant højere end vi har set før krisen på dette tidspunkt af året, og vidner altså om, at hotellerne på trods af re­kor­d­over­nat­nin­ger også har sit at slås med, og som derfor kan have svært ved at følge med hen over højsæsonen.

Med dagens of­fent­lig­gø­rel­se har vi også fået tal for antallet af overnatninger på cam­ping­plad­ser­ne, feriecentrene og van­drer­hjem­me­ne. I juni var der 1.719.885 overnatninger på cam­ping­plad­ser­ne, 462.180 på feriecentrene og 272.637 på van­drer­hjem­me­ne. For vandrerhjem gælder, at de også slår over­nat­nings­re­kord for en juni måned. For cam­ping­plad­ser­ne og feriecentrene bliver der ikke slået rekord, men niveauet for antallet af overnatninger er dog på et højt niveau.

Relaterede artikler