Ledigheden peger en anelse ned

Ledigheden peger ned for tredje måned i streg. Der er dog tale om et fald af den mere beskedne slags.

Industrien undveg markant tilbageslag i april

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden faldt med 164 personer i oktober, når vi tager højde for sæson. Det betyder, at ledigheden falder for tredje måned i træk. I august og september faldt ledigheden med 2.950 personer, og hertil kan vi så lægge dagens tal.

Selvom ledighedspilen peger ned, så er der tale om et ganske beskedent fald. Ledigheden kliner sig dermed stadig tæt op ad niveauet tilbage fra 2008, hvor ledigheden lød på 2,4%. Antallet af bruttoledige lyder i oktober på 75.200 personer, mens le­dig­heds­pro­cen­ten er på 2,6%.

Ledigheden peger ned for tredje måned i streg. Der er dog tale om et fald af den mere beskedne slags, og antallet af ledige er dermed fortsat tæt på det laveste i 14 år. Vi forventer dog, at de stærke tal fra ar­bejds­mar­ke­det lever på lånt tid, og at tempoet på ar­bejds­mar­ke­det vil bremse op.

Modvinden til økonomien er i øjeblikket massiv, og kommer fra rekordhøj inflation, lav for­bru­ger­til­lid og tågede økonomiske udsigter. Indtil videre har både ledighed og beskæftigelse stået imod modvinden, men vi forventer, at det ikke varer ved, og at ar­bejds­mar­ke­det vil bremse yderligere op. Det skyldes, at der typisk er en forsinkelse på ar­bejds­mar­ke­det i forhold til, hvornår økonomisk modvind rammer, og derfor forventer vi også, at modvinden i økonomien vil få ledigheden til at stige og beskæftigelsen til at dale.

Relaterede artikler