Elbiler overhaler hybrid i februar

Det samlede bilsalg ligger fortsat på et lavt niveau, om end februar byder på lidt flere solgte biler end i januar.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Fortsat grøn bølge i bilsalget

Friske tal fra De Danske Bilimportører viser, at de opladelige biltyper udgør 34% af salget af nye personbiler i februar fordelt på 17% elbiler og 17% hybridbiler. Ifølge De Danske Bilimportører overhaler andelen af elbiler lige akkurat andelen af hybridbiler i februar på decimalen. 

Salget af el- og hybridbiler har igen fået lidt luft under vingerne efter en ganske beskeden januar. I februar udgør andelen 34% mod 31% i januar, og for anden måned i streg fylder elbiler mere end hybridbiler. Det er glædeligt, at andelen igen peger op efter, at januar bød på den laveste andel for de opladelige biltyper i 8 måneder.

Med dagens of­fent­lig­gø­rel­se er der også kommet tal for det samlede salg af nye personbiler i februar. I februar trillede der 10.203 nye personbiler ud fra de danske bilforhandlere, hvilket er ca. 750 flere end i januar.

Det samlede bilsalg ligger fortsat på et lavt niveau, om end februar byder på lidt flere solgte biler end i januar, hvor salget var helt i bund. Det lave bilsalg skyldes le­ve­ran­ce­pro­ble­mer og mangel på materialer og udstyr, for forbrugerne har pengepungen i orden med høje opsparinger og høj jobsikkerhed.

Vi ser, at de opladelige biltyper vil fortsætte de gode takter fra 2021, og at de første måneder af 2022 mere vil stå som enlige svaler i den sammenhæng, hvor af­gifts­æn­drin­ger havde fremrykket salg. Ser vi mod det generelle bilsalg, så vil le­ve­ran­ce­pro­ble­mer­ne formentlig stadig udfordre.

Relaterede artikler