Danskerne mangler viden til at investere klimavenligt

Kun 1 ud af 8 danskere føler, at de har tilstrækkelig viden om at investere mod det mere klimavenlige.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Danskernes bankindlån er fortsat på mere end 1 billion kr. i oktober

Flere danskere har kastet sig over aktiemarkedet de seneste par år, men når det kommer til at investere mod det mere klimavenlige og bæredygtige, så mener mange danskere, at de mangler viden til at komme i gang.

Kun 1 ud af 8 danskere føler, at de har tilstrækkelig viden om at investere mod det mere klimavenlige, og det betyder samtidig, at kun 1 ud af 10 danskere aktivt har tilrettet deres investerede formue i en mere klimavenlig retning. Det viser en spør­ge­ske­maun­der­sø­gel­se fra Arbejdernes Landsbank i samarbejde med Voxmeter.

Det sker samtidig med, at danskerne generelt investerer flere penge. Tal fra Nationalbanken viser, at danskerne investerer flere af de penge, som går ind på kontoen i dag end de gjorde tidligere. I 2019/2020 placerede danskerne 15 kr. i værdipapirer for hver gang de havde 100 kr. i frie midler. 49 kr. blev sat på indlånskontoen, mens 36 kr. røg ind på pen­sions­op­spa­rin­gen. I 2020/2021 var billedet vendt på hovedet og hele 71 kr. blev sat i værdipapirer for hver gang danskerne havde 100 kr., mens kun 5 kr. blev på bankkontoen og 24 kr. gik til pension.

Læs mere her

Relaterede artikler