54% flere tyske overnatninger i danske feriehuse

Tyskerne har i hobetal krydset grænsen i juli, hvor de igen har overnattet i et dansk feriehus.

Brian Friis HelmerPrivatøkonombf@al-bank.dk38 48 45 55
Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 1,99 mio. tyske overnatninger i danske feriehuse i juli. Det er 54% flere end samme måned sidste år. Det er det højeste niveau for en juli måned i 3 år. Statistikken går tilbage til 2004.

Tyskerne har i hobetal krydset grænsen i juli, hvor de igen har overnattet i et dansk feriehus. Coronakrisen med alle dens ulyksaligheder er fejet til side, og det betyder, at biler med tyske nummerplader igen fylder op i landskabet. Antallet af danske overnatninger falder massivt tilbage, da de i lighed med tyskerne valfarter udenlands for at holde ferie. Det giver et feriebillede et udtryk der minder om tiden før corona.

Det samlede antal overnatninger i juli lyder på 4,23 mio., hvilket er lavere end i de foregående 2 år. De danske overnatninger udgør 1,63 mio., og er altså hele 46% lavere end samme måned sidste år. Det er dog ikke sådan, at danskerne er forsvundet fuldstændig fra de hjemlige himmelstrøg. Faktisk befinder antallet af danske overnatninger i juli sig på det tredjehøjeste niveau nogensinde kun overgået af corona-årene 2020 og 2021.

Også antallet af turister fra øvrige lande, som Holland, Sverige og Norge byder på fremgang i forhold til samme tid sidste år.

Ser vi på bookingerne til august ved udgangen af juli, så ser de gode tider for fe­ri­e­hus­ud­le­jer­ne ud til at fortsætte. Antallet af bookede husuger er godt nok lavere i år i august ved udgangen af juli end i de to foregående år, men niveauet befinder sig stadig over niveauet fra før corona. Tendensen er dog den samme – det er de udenlandske bookinger, som går frem, mens de danske bookinger går tilbage.

Relaterede artikler