Rift om feriehusene den kommende sommer

Der er udsigt til endnu en sommer herhjemme.

Sikkerhed trækker i boligejerne - lån med fast rente vinder frem

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er rift om feriehusene i højsæsonen, som dækker juli og august. Danskerne har på nuværende tidspunkt booket 85.600 hus-uger, en fremgang på ikke mindre end 50.300 husuger, svarende til 142 procents fremgang i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Fremgangen i danskernes booking modsvares til dels af de udenlandske gæster, der har booket færre husuger end de plejer. Særligt tyskerne har reduceret antallet af bookinger, som falder med 22 procent. Danskernes ferietrang er dog så stor at den samlet set sikre end fremgang i antallet af bookinger på 8 procent. Derved er der gode odds for en højsæsons rekord i år.

Danskernes lyst til at holde ferie under indenlandske himmelstrøg hænger unægtelig sammen med coronavirussen. Det er i øjeblikket besværligt at rejse til udlandet, og vi ved endnu ikke hvornår re­strik­tio­ner­ne lempes. Derfor vælger mange at booke ferie herhjemme i stedet.

Det er uden tvivl en svær tid for over­nat­nings­bran­chen, men der er et lys for enden af tunnelen. Der er udsigt til endnu en sommer herhjemme, og det vil give flere danske turister end normalt. Ud fra dagens tal så er der potentiale for at de ekstra danske gæster vil gøre op for de manglende udenlandske gæster. Særligt hoteller og feriehusene uden for de store byer havde sidste år glæde af at danskerne holdt ferie herhjemme.

EU har indikeret, at man ønsker at åbne op for vaccinerede amerikanske turister, og det åbner også muligheden op for mere fri rejse internt i EU. Der er dog stadig lang vej til at de udenlandske turister vender helt tilbage, da vi ikke kender den præcise udformning af vaccinepas. Selv små restriktioner kan nemlig holde turisterne væk, og dertil er det langt fra sikkert, at turisterne er trykke nok til at rejse ud i verden endnu.

 

Relaterede artikler