Fortsat grøn bølge i bilsalget

Det er positivt, at danskerne i stigende grad vælger en klimavenlig bil.

Lisette Rosenbeck ChristensenSeniorøkonomlrch@al-bank.dk38 48 47 60
Fortsat grøn bølge i bilsalget

Dugfriske tal fra De Danske Bilimportører viser, at der i oktober blev solgt 12.665 personbiler. Det betyder, at der blev solgt 11% færre nye personbiler i oktober sammenlignet med september.  

Den grønne bølge skyller fortsat ind over bilsalget, trods en nedgang i det samlede bilsalg i oktober. El- og hybridbiler stiger fortsat i popularitet blandt danskerne og udgjorde i oktober 43% af per­son­bilsal­get. Det er kun overgået af måneden før, og er fortsat tæt på at udgøre halvdelen af det samlede salg af nye personbiler. Med fremtidens bilafgifter på plads, er der stort potentiale for, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper. Det er positivt, at danskerne i stigende grad vælger en klimavenlig bil, når de skal ud at købe ny bil. Det er indenfor trans­port­sek­to­ren, og især fra personbiler, at de danske CO2-udledninger fortsat er høje og ligefrem er steget siden 1990, som referenceåret for de danske kli­ma­mål­sæt­nin­ger.

Ud af det samlede personbilsalg på 12.665 personbiler udgør hybrid- og elbilsalget 43%. Det er over en fordobling ift. samme måned sidste år, og er omtrent på niveau med den hidtil højeste andel på 45% fra i september i år. Hybridbilerne udgjorde i oktober en større andel af det samlede bilsalg end tidligere. Således steg hybridbilerne andel af det samlede bilsalg fra 23% i september til 26% i oktober.  Mens elbilerne udgjorde en lidt mindre andel i oktober på 17% fra en andel på 22% i september.

Tager vi et blik på bilsalget hen over årets første ti måneder, så er der indtil videre solgt ca. 154.000 personbiler. På samme tid i 2019, inden coronakrisen ramte, var der solgt 192.000 personbiler. Det vidner om, at de danske bilforhandlere også har været ramt af coronakrisens føl­ge­virk­nin­ger – først med nedlukninger og senest i form af problemer med leverancer, da in­du­stri­virk­som­he­der verden over i øjeblikket oplever mangel på materialer og udstyr.

Relaterede artikler