Rekordsalg af elbiler i 2019

Det overordnede bilsalg til husholdningerne endte i 2019 lidt lavere end i 2018.

Vi pendler længere – og har udsigt til at kunne trække mindre fra i skat

Nye tal fra Danmarks Statistik viser at der blev solgt 3.410 elbiler i Danmark i 2019, hvilket er det højeste i statistikkens 8-årige levetid. Jeg tør nu godt ligge hovedet på blokken og konkludere, at der aldrig er blevet solgt så mange elbiler i Danmark som der blev i 2019.

2019 var bestemt et godt år for elbiler, og til sammenligning blev der kun solgt knap 800 elbiler i 2018. Interessen skyldes ikke kun, at danskerne er blevet mere klimabeviste, men også at planlagte afgift stigninger skulle træde i kraft i år. Afgift stigningerne blev med finansloven foreløbigt udskudt til 2021. Udsigten til, indtil for nyligt, højere afgifter har været med til at sætte skub i salget af elbiler. Dertil går det også rigtig godt i dansk økonomi.

Stærk økonomi holder bilsalget oppe

Det overordnede bilsalg til hus­hold­nin­ger­ne endte i 2019 på 131.500 hvilket 1,8 procent lavere end i 2018. Bilsalget var derved knapt tusind biler fra at slå rekord.

Bilsalget holder derved niveauet siden 2016 hvor der årligt er solgt i omegnen af 131.000 biler. Det vidner om at det i flere år nu er gået rigtigt godt i dansk økonomi, og 2019 har ikke været nogen undtagelse. Beskæftigelsen har været stigende og er aktuelt på rekordhøjt niveau. Samtidigt oplever danskerne at have flere penge mellem hænderne med pæn re­al­løns­frem­gang.

Danskerne har dog været forsigtige og brugt de gode tider til at spare op og afdrage på deres gæld. Det høje bilsalg er derfor ikke udtryk for nogen usund forbrugsfest.

Vi forventer fortsat et højt bilsalg da der udsigt til fortsat stigende beskæftigelse og fremgang i dansk økonomi. Dertil har 2019 været et historisk kon­ver­te­rings­sår, og der har frigjort mange penge i de danske familier, og man kan tænke sig at en del af de ekstra midler bruges på at købe en ny bil.

Relaterede artikler