3 min. læsetid

AL Prognosen april 2023

Vi offentliggør i dag ny prognose for dansk økonomi. Der er udsigt til et par vækstfattige år, men det peger samtidig i retning af en blød landing.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Vi offentliggør i dag ny prognose for dansk økonomi. Der er udsigt til et par vækstfattige år, men det peger samtidig i retning af en blød landing. Med tanke på den gradvist opbyggende modvind til dansk økonomi gennem 2022, så har en stribe af nøgletal vist sig fra sin fortsat fornuftige side. Økonomien har vist robusthed, herunder et arbejdsmarked med flotte og stærke toner.
  • Inflationen vil aftage gennem 2023 og 2024. Inflationen har dog vist sig som mere stædig end ventet og har derfor også langsommere ved at komme ned. I 2023 ser vi en gennemsnitlig inflation for året på 4,5% og i 2024 på 3,0%.
  • De seneste tal for boligmarkedet viser en stabilisering i handlerne og små prisstigninger. Priserne har fortsat udsigt til at skulle en anelse ned, men det største prisfald på boligmarkedet har fundet sted. Vi forventer, at huspriserne skal ned med 3% og lejligheder med 5% for derefter at have lille pil op til næste år med 2%.
  • Dansk økonomi står på solide stolper. Ar­bejds­mar­ke­det er robust, opsparingerne store, og danskerne vil igen vinde købekraft gennem 2023. Udenfor landets grænser har nøgletallene overrasket til den bedre side, så selvom eksporten går en udfordrende tid i møde, så er for­vent­nin­ger­ne til den udenlandske efterspørgsel forbedret.

 

Læs mere her.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER.

Relaterede artikler