AL MarkedsNyt - Uge 18

En stribe af renteforhøjelser har præget ugen. Først den amerikanske centralbank, siden Den Europæiske Centralbank og til sidst den danske Nationalbank. Alle forhøjer renten med 0,25 procentpoint, og renteforhøjelserne lakker mod enden.

  • En stribe af ren­te­for­hø­jel­ser har præget ugen. Først den amerikanske centralbank, siden Den Europæiske Centralbank og til sidst den danske Nationalbank. Alle forhøjer renten med 0,25 procentpoint, og ren­te­for­hø­jel­ser­ne lakker mod enden.

  • Inflationen i eurozonen stiger for første gang i et halvt år. Brandærgerligt. Omvendt mister ker­ne­in­f­la­tio­nen lige en centimeter. Inflationen er fortsat vanvittig høj, og der er stadig et betydeligt prispres i den europæiske økonomi. Det holder døren åben for yderligere ren­te­for­hø­jel­ser fra ECB.

  • På boligmarkedet holder tvangs­auk­tio­ner og restancer sig lave. Det er gode tegn, og boligmarkedet viser således robuste takter. Hertil nedbringer boligejerne gælden, hvor re­al­kre­dit­lå­net er på tilbagegang.

Læs mere her.

TILMELDING DIG VORES NYHEDSBREVE HER.

Relaterede artikler