AL MarkedsNyt - Uge 18

Den amerikanske centralbank foretog onsdag den største renteforhøjelse i mere end 20 år og hævede den pengepolitiske rente med 50 bp. I ugen har markedsrenterne på de 10-årige statsobligationer også haft pil op i både USA, Danmark og Tyskland.

  • Den amerikanske centralbank foretog onsdag den største ren­te­for­hø­jel­se i mere end 20 år og hævede den pengepolitiske rente med 50 bp. I ugen har mar­keds­ren­ter­ne på de 10-årige statsob­liga­tio­ner også haft pil op i både USA, Danmark og Tyskland.
  • I ugen er der kommet en række stærke danske nøgletal, hvor både in­du­stri­pro­duk­tio­nen, antallet af langtidsledige personer, antal konkurser og hus­hold­nin­ger­nes bankindlån viste stærke takter.

  • For boligmarked har vi i ugen set, at boliglån med variabel rente er vokset med 14 mia. kr. i marts, hvilket er sjette måned i træk, at variabelt forrentede lån går frem. Ugen bød samtidig på stærke tal for boligejerens betalingsevne med laveste re­stan­ce­pro­cent siden 2007 og et niveau for tvangs­auk­tio­ner, der fortsat ligger lagt under niveauet fra før coronakrisen.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler