AL MarkedsNyt - Uge 10

Ugens rentemøde i ECB indebar, at centralbanken helt som ventet fastholder renten på rekordlave -0,50%, men annoncerede til gengæld en hurtigere nedtrapning og afslutning af opkøbene i forhold til tidligere. Omvendt giver ECB længere snor til renteforhøjelserne, som kommer i forlængelse af afslutningen på opkøbsprogrammerne. Ovenpå mødet stegt de lange statsrenter, ligesom det danske 3%-lån med afdrag meldte sig på banen.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Ugens rentemøde i ECB indebar, at centralbanken helt som ventet fastholder renten på rekordlave -0,50%, men annoncerede til gengæld en hurtigere nedtrapning og afslutning af opkøbene i forhold til tidligere. Omvendt giver ECB længere snor til ren­te­for­hø­jel­ser­ne, som kommer i forlængelse af afslutningen på op­købspro­gram­mer­ne. Ovenpå mødet stegt de lange statsrenter, ligesom det danske 3%-lån med afdrag meldte sig på banen.

  • Meget markante løft i inflationen, der steg til 4,8% i februar. Med det seneste hop i inflationen rammer hastigheden i for­bru­ger­pri­ser­ne det hurtigste i 32 år.

  • Boligpriserne på samtlige boligtyper steg alle i februar og trodser dermed de meget markante ren­testig­nin­ger, som vi har været vidne til i 2022.

Læs m​ere her

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREVE HER

Relaterede artikler