AL MarkedsNyt - Uge 37

Tal fra Boligsiden viser, at antallet af handler med huse, lejligheder og sommerhuse er stort set uændret i forhold til juli.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Tal fra Boligsiden viser, at antallet af handler med huse, lejligheder og sommerhuse er stort set uændret i forhold til juli. Det betyder, at boligmarkedet de seneste to måneder har præsteret den laveste han­del­sak­ti­vi­tet i noget, der nærmer sig halvandet år, og dampen går dermed helt tydeligt af boligmarkedet.
  • Tal for virk­som­he­der­nes køb og salg viser, at danske virksomheders salg lå 1% højere i som­mer­må­ne­der­ne juni og juli sammenlignet med de to foregående måneder, april og maj. Retter vi blikket på de danske hoteller og restauranter, hvor coronakrisen har været særlig hård, så steg salget i juni og juli med intet mindre end 25% sammenlignet med de to foregående måneder.

  • Der er valg i Tyskland i næste uge, og udfaldet kan få betydning for dansk eksport til Tyskland og den økonomiske politik i EU. I me­nings­må­lin­ger­ne er Scholz og SPD overraskende gået frem og har sidst i august overhalet de to andre kandidater. Det ser ud til, at vælgerne nu ser ham som det sikreste valg efter Merkel.

Læs mere her

Relaterede artikler