AL MarkedsNyt - Uge 36

ECB har haft rentemøde, og det mest berømte fra den seance, var Lagardes ”The Lady isn’t tapering”.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • ECB har haft rentemøde, og det mest berømte fra den seance, var Lagardes ”The Lady isn’t tapering”. ECB signalerer at sænke hastigheden i opkøbene over den næste tid, men vi skal i den forbindelse huske på, at det kommer efter en periode, hvor hastigheden har været skruet i vejret. Der er derfor ikke tale om en reel stramning med en større neddrosling af opkøbene.
  • Farten er aftaget på boligmarkedet, og det skal vi glæde os over. Markedet har buldret og braget gennem det seneste år med en alt for høj hastighed og stribevis af rekorder. Den nuværende fart er på ingen måde bekymrende, og vi kan konstatere, at boligmarkedet er trådt ind i en ny og mere normal fase, hvor både prisstigninger og han­del­sak­ti­vi­tet er faldet til ro. Vi forventer, at den aftagende fart på boligmarkedet kommer til at bide sig fast.
  • At der på arbejdsmarket er en stor hunger efter arbejdskraft, så vi ved, at antallet af ledige stillinger bragede op i ny rekord i 2. kvartal. Efterspørgslen efter arbejdskraft er eksploderet i halen af coronakrisen, hvor økonomien har genfundet sit fodfæste i forbindelse med genåbningen.

Læs mere her

Relaterede artikler