AL MarkedsNyt - Uge 34

Danskernes formuer bugner.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Danskernes formuer bugner. Friske tal viser, at i 2020 voksede pen­sions­for­mu­er­ne til 2.774 mia. kr., mens danskernes egne ak­tie­be­hold­nin­ger i juli steg til 611 mia. kr. - hvilket for begge er rekordhøjt. Det sætter en tyk streg under, at den gunstige udvikling, der har præget de finansielle markeder, overordnet kommer danskerne til gavn, og altså får formuerne til at vokse op i nye rekorder. I tillæg voksede også danskernes bankindlån i juli og er millimeter fra rekord.
  • De danske forbrugere viser stor købelyst og bærer en nøglerolle i Danmarks vej ud af krisen. Detailsalget ligger enormt højt, for­bru­ger­til­li­den stiger, og det økonomisk fundament er bundsolidt.
  • De afdragsfrie lån er igen på vej frem efter mange år med dalende popularitet hos boligejerne. Tallene er sidste gang vi får data for størrelsen på boligejernes afdragsfrie lån, inden Regeringen skal tage stilling til Det Systemiske Risikoråds henstilling målrettet netop afdragsfrie lån. Der er dog flere elementer, som reducerer en potentiel bekymring for fremgang i de afdragsfrie lån.

Læs mere her

Relaterede artikler