AL MarkedsNyt - Uge 15

Igen stærke toner fra den amerikanske økonomi.

Jeppe Juul BorreCheføkonomjjb@al-bank.dk38 48 47 61
  • Nye rekorder på ak­tie­mar­ke­der­ne er den seneste uges største nyhed fra markederne, hvor vækstaktierne gennem den seneste tid har haft fornyet momentum. Renterne havde små udsving og stadig mærkbart løftet sammenlignet med årsskiftet. Vi går ind i regn­skabs­sæ­so­nen, og herudover er der udsigt til et let be­gi­ven­heds­løst møde i ECB i næste uge.
  • Igen stærke toner fra den amerikanske økonomi. Amerikanske inflationstal (CPI) overraskede i tirsdags, og materialiserer det sig i PCE-tallene, kan det lægge yderligere pres op på renterne. Hertil bankede detailsalget op i sit højeste nogensinde, mens antal nye arbejdsløse ramte sit laveste under coronakrisen. PMI-tal for eurozonen og USA venter i næste uge.
  • I dansk økonomi er genåbningen det store om­drej­nings­punkt, hvor ny politisk aftale sætter turbo på genåbningen. Det er gode nyheder, da økonomien hurtigere kommer op i omdrejninger, og det sker på baggrund af, at den forløbne genåbning er gået over evne. I næste uge kommer nye be­skæf­ti­gel­ses­tal for februar. Hertil kommer udlånstal for boligejerne, som vil vise, at kreditvæksten forholder sig afdæmpet til trods for et boligmarked i høj hastighed.

Læs mere her

Relaterede artikler