Andelsboliglån

Andelsboliglån

 1. Du får tryghed og ro i maven - vi kender til og blåstempler nemlig andelsforeningernes økonomi over hele landet.
 2. Du får hurtigt besked om du kan købe - Vi giver dig svar inden for 24 timer.
 3. Du får en grundig vejledning - vi har et stærkt hold af andelsboligeksperter.
 4. Du får en skarp pris - vi tilbyder dig et af markedets laveste renter på andelsboliglån.

> Beregn andelsboliglån

video Play

AndelsFordel 01: Vi blåstempler andelsforeningernes økonomi

Få tryghed og ro i maven.

Med Arbejdernes Landsbank i ryggen kan du være helt tryg, når du sætter din underskrift på købsaftalen eller ønsker et lån til din andelsbolig. Som noget helt unikt analyserer og blåstempler vi nemlig landets sunde andelsboligforeninger, så du hurtigt kan få svar på, om du eksempelvis er ved at købe dig ind i en andelsboligforening med en sund økonomi. Vi har på nuværende tidspunkt analyseret og blåstemplet ca. 70 % af andelsboligforeningerne i København og på Frederiksberg – så vi kender sandsynligvis også din andelsboligforening.

AndelsFordel 02: Vi giver dig svar inden for 24 timer

Få hurtigt besked, når du har en mulighed på hånden. 

I et marked hvor de fleste andelsboliger bliver solgt, allerede inden til-salg-skiltet kommer op, skal man kunne rykke lynhurtigt, hvis man vil have fingrene i en andelsbolig. Det ved vi. Derfor rydder vi også gerne skrivebordet, når dit boligkøb kræver det. Hos os kan du booke et boligmøde med en times varsel og få svar på, om du kan låne til din drømmebolig inden for 24 timer, såfremt vi har de relevante dokumenter. Det giver dig handlekraft og mulighed for at kunne slå til, når det gælder.

video

AndelsFordel 03: Vi har et stærkt hold af andelsboligeksperter

Få råd og grundig vejledning før, under og efter dit køb.

Vi har analyseret og rådgivet om andelsboligmarkedet i næsten 100 år. Ja, måske er vi faktisk den mest erfarne bank på dette område. Det er ingen hemmelighed, at andelsboligmarkedet godt kan være en kompliceret størrelse, som kræver, at man holder tungen lige i munden. Derfor har vi et dedikeret hold af specielt uddannede rådgivere, som kun beskæftiger sig med andelsboliger, og som derfor har en dyb indsigt i de særlige lån og muligheder, der er i forbindelse med andelsboliger. Derfor tør vi også godt kalde os eksperter i andelsbolig.

AndelsFordel 04: Vi giver dig markedets skarpeste priser

Få sikkerhed omkring finansieringen.

Ansvarlig og personlig rådgivning er altafgørende, når man skal ud og købe en andelsbolig. Men prisen på lånet skal naturligvis også være konkurrencedygtig.  I Arbejdernes Landsbank tilbyder vi et AL-AndelsPrioritetsLån, som er et særligt lån til andelsboligkøbere. Med dette får du en af markedets laveste renter på andelsboliglån – uanset om det er et lån til den lille studielejlighed eller den store herskabslejlighed.

Har du brug for rådgivning i weekenden?

I vores lokaler i AL² ved Nørreport sidder vi klar til at møde dig alle ugens dage - også i weekenden. Læs mere

Gode råd til at vælge en andelsbolig

En andelsbolig er et alternativ til en ejerbolig, og der er mange ligheder mellem de to boligtyper. Men der er også væsentlige forhold, som adskiller sig, og som det er vigtigt at forholde sig til, når man vil købe en andelsbolig.

 • Gode grunde

  Der er mange gode grunde til, at du evt. skal vælge en andelsbolig frem for en ejer- eller lejebolig:

  Selvom priserne på mange andelsboliger er steget, kan du generelt set erhverve dig en andelsbolig for færre penge end en tilsvarende ejerbolig.

  Det er i de fleste tilfælde stadig lettere at sælge en andelsbolig – f.eks. via ventelisten – når du skal af med den igen

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Prissætning

  Der er to beløb, der skal fastsættes på en andelsbolig:

  1. Boligafgiften

  Andelshaverne fastsætter i fællesskab boligafgiften på en årlig generalforsamling og bestemmer, hvad pengene skal bruges på.

  2. Værdien af andelsboligen

  Som hovedregel er det den offentlige ejendomsvurdering, valuarvurderingen eller anskaffelsesprisen, der bestemmer, hvad der er den maksimale, lovlige pris for en andelsbolig. Men det er andelsboligforeningens generalforsamling, der endeligt fastsætter prisen på foreningens boliger i forhold til vurderingens maksimalpris og i overensstemmelse med andelsboliglovens (ABL) bestemmelser.

  Den maksimale andelsværdi er udtryk for den maksimale, lovlige andelsværdi. Det er med andre ord ikke en garantipris, som du kan være sikker på at sælge boligen til.

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Din økonomi

  Når du køber en andelsbolig, skal du både betale af på et andelsboliglån og en månedlig boligafgift. Boligafgiften dækker renteudgifter og afdrag på foreningens lån samt udgifter til drift af foreningen.

  Finansiering af dit køb af andelsboligen er individuel og har således intet med foreningens økonomi at gøre. Hvordan forholdet er mellem de to dele, kan være meget forskellig fra bolig til bolig, og derfor er det svært at sige på forhånd, hvad boligen må koste.

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Andelsboligforeningens økonomi

  Ved køb af en andelsbolig er det ikke nok kun at kigge på din egen personlige økonomi. Det er også vigtigt at kigge på foreningens økonomi. Den fortæller dig nemlig, hvor sund foreningen er. Og om det er en fornuftig handel for dig. Du skal særligt være opmærksom på, hvilken form for finansiering foreningen har valgt.

  Det kan have stor betydning for din fremtidige boligafgift, om foreningen har valgt et lån med fast eller variabel rente. Vær også opmærksom på ejendommens løbende drift – herunder specielt administration og vedligeholdelse. Er der f.eks. vedligeholdelsesplaner for ejendommen i nær fremtid?

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Forældrefinansiering

  Ideen med en andelsboligforening er, at det er de mennesker, der bor i ejendommen, der sammen ejer og driver den. I langt de fleste andelsboligforeninger er forældrekøb derfor ikke en mulighed, da vedtægterne typisk kræver, at andelshaveren selv bor i boligen.

  Men selv om foreningens vedtægter ikke giver mulighed for forældrekøb, kan man stadig give barnet mulighed for at købe en andelsbolig. Det skal bare ske med forældrefinansiering i stedet for at være et forældrekøb. Forældrefinansiering er slet og ret; at forældre låner barnet penge til at købe en andelsbolig.

  Læs mere i brochuren ”Guide til et sikkert andelsboligkøb”

 • Download 'Guide til et sikkert andelsbolig køb'

Deltag i spændende events - for dig der er boligejer i København

AL² ligger på Nørre Voldgade 17 i København. Her kan du udover traditionel rådgivning udforske ideer, teste nye koncepter og deltage i en masse spændende arrangementer - helt gratis. Klik for at se mere og tilmelde dig - oversigten bliver løbende opdateret.

> Gå til events

Kontakt os og hør mere om dine muligheder

Ønsker du at have et boligmøde med os inden for 1 time, kan du ringe til os på 38 48 48 00. Vi er til rådighed alle hverdage kl. 8-20 og weekend 10-16. Vi kan også ringe dig op - udfyld nedenstående formular, og vi vil kontakte dig telefonisk inden for to hverdage.

Dine oplysninger behandles fortroligt og vil kun blive anvendt i forbindelse med dit ønske om at blive kontaktet for et uforpligtende møde. Ønsker du at blive kunde hos os, beholder vi dine oplysninger. Ellers sletter vi dem efter 3 måneder. Du kan læse mere om bankens behandling af dine personoplysninger på al-bank.dk/persondata.