Tjek 4 ting, inden du tager på festival

Hvis du ligesom tusindvis af danskere drager på festival hen over sommeren, så er det vigtigt at tage sig de rette forholdsregler – hvis du altså godt vil undgå bristede forventninger og dyre overraskelser. Det er altid lidt sjovere at give den gas, når du har gjort en smule forarbejde inden.

1. Hvis du kommer galt af sted - inden festivalen

Det kan ske for selv den stærkeste. Lige inden festivalen begynder, brækker du benet og kan ikke komme afsted alligevel. Og så er gode råd dyre. For hvad med festival-billetten, du har kastet flere tusinde kroner efter? Som udgangspunkt refunderes festi­val­bil­let­ter kun i de tilfælde, hvor festivalen bliver aflyst. Men du kan få pengene hjem på anden vis.

Har du købt en af­be­stil­lings­for­sik­ring, dækker forsikringen som oftest i tilfælde af sygdom eller tilskadekomst. Hvis du har en års­rej­se­for­sik­ring, kan du også være dækket via denne – tjek derfor betingelserne. Du kan selvfølgelig også altid forsøge at afsætte billetten til andre – husk at du ifølge lovgivningen ikke må sælge billetten videre for mere end det, den officielt var udbudt til.

2. Drop skejserne – og medbring 2 kort

Sidste år droppede Roskilde Festival kontanterne, og på de fleste danske mu­sik­festi­va­ler er det ikke længere muligt at betale med krøllede halvtredsere og mudrede tyvere i boderne rundt omkring på festi­va­l­om­rå­det. Du får med andre ord ingen mad eller våde varer i bytte for dine medbragte kontanter - i øvrigt dækker din forsikring ikke tabte monetos – så der er alt mulig grund til at gemme kontanterne hjemme under madrassen.

I stedet bør du tage betalingskort med på festival. Og det er en rigtig god ide at tage to betalingskort med i tasken - gerne to forskellige af slagsen, f.eks. et Mastercard og Visa/dankort. Hvis det ene kort bliver væk, går i stykker eller rammer for­brugs­græn­sen, så kan det andet kort nemlig redde hele situationen.

3. Lad dine yndlingsting blive hjemme – og lås teltet!

Festivalernes store campingområder - på Roskilde Festivals 2.100.000 m² store campingområde slår tusindvis lejr - er rent slaraffenland for svage sjæle. Så det handler om at komme tyvene i forkøbet og sætte lås på dit telt. Udover at du gør det sværere at bryde ind i dit telt, vil din ind­bo­for­sik­ring dække dine ejendele, når teltet er låst – tjek vilkårene hos dit for­sik­rings­sel­skab.

De fleste for­sik­rings­sel­ska­ber dækker ikke smykker - så det er en god ide at lade ynd­lings­halskæ­den eller mormors gamle ur blive hjemme i god behold. Tænk generelt over, hvad du medbringer - og særligt efterlader - mens du er til koncert. Det er ærgerligt at miste ting, du er glad for – også selvom tingene ikke koster alverden.

4. Forbered din mobiltelefon på det værste

Når humøret er højt, og festen er i gang, er det ikke altid, at man passer lige godt på sin mobiltelefon. Der findes et stort udvalg af covers og særlige vandtætte poser, der beskytter din telefon mod vand, snavs og stød, hvilket kan spare dig for dyre reparationer.

Hvis mobiltelefonen uheldigvis bliver stjålet på festivalen, kan det være utrolig svært at få den tilbage i hel tilstand. Og så er gode råd dyre. I nogle for­sik­rings­sel­ska­ber vil tyveri være dækket af din ind­bo­for­sik­ring. Tjek betingelserne hos dit for­sik­rings­sel­skab, inden du tager på festival - så du ved, om mobiltelefonen er dækket, og hvordan du skal forholde dig.

Hør mere om muligheder hos os

Vil du høre mere om mulighederne og alle fordelene hos os, så udfyld formularen herunder og klik på Send. Du hører fra os inden for to hverdage. Du er også altid velkommen til at ringe til os på 38 48 48 00 – vi står klar til at tage imod dit opkald alle hverdage kl. 8-20 og weekend kl. 10-16.

Emne

Bemærk:

Når du har valgt emnet ”Oprettelse af lønkonto + kort og netbank”, er det ikke nødvendigt, at vi ringer dig op og hjælper dig i mål. Når du har udfyldt formularen nedenfor og trykket på "Send", bliver du sendt videre til MitID. Herefter kan du med det samme ansøge om en lønkonto hos os – i få, nemme trin.

Undlad venligst at skrive dit CPR-nummer eller andre personfølsomme informationer her.

Dine oplysninger

Hvilket tidsrum vil du helst kontaktes i?

Behandling af personoplysninger

Dine oplysninger behandles fortroligt. Vi indsamler og behandler kun personoplysninger til specifikke formål, og vi sletter oplysningerne igen, når vi ikke længere har et lovligt formål med at opbevare og behandle dem. Du kan læse mere om bankens behandling af personoplysninger her.

Du kan blive kunde online

Tak for din interesse for at blive kunde i Arbejdernes Landsbank.

Når du ønsker at oprette en lønkonto hos os, kan du ansøge om det online. Når du har sendt kontaktformularen, bliver du viderestillet til en side, hvor du kan logge ind med MitID. Herefter bliver du guidet gennem få trin, der sikrer, at vi har de korrekte oplysninger i din ansøgning om at blive kunde hos os.

Ved brug af MitID accepterer du, at vi må behandle dit CPR-nummer. Hvis du ikke har MitID, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf.: 38 48 48 48 – så hjælper vi dig.

Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.