Støt Julehjælp og gør en forskel

Støt Julehjælp og gør en forskel

Julen er for de fleste lig med familiehygge, god mad og julegaver. Men sådan er det desværre ikke for alle. Er man enlig forsørger med en lav indkomst kan det være svært ved at få råd til både julemiddag, juletræ og gaver, og det går især ud over børnene, der føler sig udenfor, når andre børn taler om julen.

Derfor samler Dansk Folkehjælp hvert år ind til trængte børnefamilier, der mangler penge til mad og julegaver. Det er en god sag, som vi støtter op om, og den 5. december i år var vi med til at indsamle 11,9 mio. kroner, da Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet for 13. år i træk satte gang i indsamlingen til Julehjælp.

video Play

Hør hvorfor Arbejdernes Landsbank støtter Julehjælp

11,9 millioner på en time

De 11,9 mio. kroner blev indsamlet på blot en time, hvor en række personer i toppen af dansk erhvervs- og sportsliv greb telefonen og ringede rundt til samarbejdspartnere, kunder og netværk i den gode sags tjeneste. Bankens repræsentant var branding- og kommunikationsdirektør, Peter Froulund, der også havde et bidrag på 165.000 kroner med fra banken.

Julehjælp til 8000 familier - men flere har brug for hjælp

De knap 12 mio. kr. rækker til, at cirka 8000 enlige forsørgere med børn kan få en hjælpende hånd op til årets dyreste højtid i form af en kasse med mad og gavekort til julegaver til børnene. Det er flere familier end sidste år - men desværre er det stadig ikke nok til at kunne hjælpe alle de 14.676 familier, der har søgt om Julehjælp i år. 

Sammen med Dansk Folkehjælp håber vi, der stadig er mange derude, som vil give et bidrag og være med til at give børn fra de fattigste og mest udsatte børnefamilier i Danmark en jul på lige fod med alle andre. Indsamlingen er åben frem til den 20. december. 

Fakta

  • Julehjælp består af madvarer for 500 kr. og et gavekort til julegaver til børnene på 1000 kr. Udleveres til familierne omkring en uge før juleaften. Det er 13. år i træk, at Dansk Folkehjælp uddeler Julehjælp.

  • Dansk Folkehjælp har i år modtaget 14.676 ansøgninger. Det er 174 færre end i 2018, hvor det totale ansøgerfelt lød på 14.850 familier.

  • For at bliver godkendt til at modtage Julehjælp skal man være enlig forsørger, have hjemmeboende børn under 18 år og være på en form for overførselsindkomst.

    Læs mere om Dansk Folkehjælps Julehjælp