Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Hovedsponsor for DM i Skills 2020

Hovedsponsor for DM i Skills 2020

9. januar 2020
Gå til nyhedsoversigt

Arbejdernes Landsbank er for sjette gang hovedsponsor for DM i Skills, som er det store, årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

Over 300 unge studerende kæmper inden for 45 forskellige fag om at blive landets bedste. Det foregår torsdag den 16. januar til lørdag den 18. januar i Bella Center på Amager - der er gratis adgang.

Læs mere om programmet og fagene hos Skills Denmark.

Statsminister overrækker præmier

Blikkenslager, lastvognsmekaniker og slagter er nye blandt de 45 konkurrencefag. Dertil kommer 17 demonstrationsfag som gartner, stenhugger og teknisk designer.

Alle vinderne hyldes lørdag den 18. januar om eftermiddagen, når statsminister Mette Frederiksen overrækker præmierne. Det markerer samtidig afslutningen på stævnet og tre hæsblæsende konkurrencedage, hvor der forventes omkring 65.000 besøgende i Bella Center hallerne.

Uddannelsesmesse – vi har brug for de unge

Sideløbende med konkurrencerne afholdes ”Skills Stafetten” for elever i 8. klasse for at gøre de besøgende elever til aktive deltagere. De har bl.a. mulighed for at teste deres faglige kunnen i de særlige “Prøv-og- mærk-stande”, hvor de kan snakke med unge på erhvervsuddannelserne og voksne vejledere.

”Det er i høj grad en uddannelsesmesse, hvor andre unge kan få et overblik over de mange muligheder og samtidig opleve mange af de fag, de kan uddanne sig indenfor. Danmark har brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse - både nu og fremover,” siger forbundskonsulent John Markussen fra Arbejdernes Landsbank, som oprindeligt selv er udlært smed på Aalborg Værft.

Mød Arbejdernes Landsbank - og vind

Arbejdernes Landsbank er naturligvis også til stede med en stand i hal B3, hvor man kan vinde en tur i biografen for to personer og få en uforpligtende banksnak.

Københavns Kommune, Region Hovedstaden og erhvervsskolerne er desuden værter for masser af aktiviteter, information og vejledning om erhvervsuddannelser og ungdomsuddannelser.

Mange besøgende – tag gerne toget

Der forventes op mod 65.000 besøgende, herunder en del skoleklasser torsdag og fredag. Parkeringsmulighederne er begrænsede, så overvej at tage metroen direkte til Bella Center Metrostation eller regionaltoget til Ørestad Station i gåafstand derfra.

Næste års DM i Skills afholdes i Fredericia.