Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Derfor bør du betale ind på din pension løbende i 2020

Derfor bør du betale ind på din pension løbende i 2020

6. december 2019
Gå til nyhedsoversigt

Traditionen tro venter et stort antal danskere til sidst på året med at sætte (ekstra) penge ind på pensionskontoen. Det kan der være mange gode grunde til, men for de fleste vil det faktisk være både nemt og effektivt at sprede sine indbetalinger over hele året.

Får du lønforhøjelse i løbet af 2020, eller er du blandt de danskere, der i slutningen af året regner dig frem til, at din samlede løn for året når op over topskattegrænsen? Så er der god grund til at overføre et ekstra beløb til din pensionsopsparing sidst på året. Men ellers er der egentlig ikke rigtig nogle gode grunde til at nøle med at få overført til pensionen – specielt ikke hvis pengene står og sover på en konto til 0 pct. i rente.

Få pensionspengene ud at arbejde med det samme

Pensionschef i Arbejdernes Landsbank Yvonne Hansen bekræfter, at der ruller flest pensionskroner ind sidst på året, men anbefaler faktisk, at man spreder indbetalingerne ud over af hele året:

”Ved at overføre penge hver måned til din pensionsopsparing, som fx kan investeres i bankens puljer, kommer pengene ud at arbejde med det samme frem for at blive mindre værd på en konto. Specielt med det lave renteniveau, vi har i øjeblikket, kan der være meget at vinde i afkast ved at investere. Der er naturligvis udsving i afkast, og afkastet kan også være negativt, men på lang sigt får du mere ud af dine pensionspenge, hvis du overfører et fast månedligt beløb til din pension, som løbende bliver investeret”, siger Yvonne Hansen.

> Sådan kan du investere hos os

Sådan overfører du automatisk

Den nemmeste måde, at sikre at der løbende sættes penge ind på pensionen, er at oprette en fast overførsel i netbank, som kører automatisk.

”På den måde undgår du at skulle overføre penge i al hast i slutningen af året eller i værste fald glemme at overføre penge til pensionen”, lyder det fra Yvonne Hansen.

Hvis du nu alligevel er blandt de kunder, der venter til sidst på året med at overføre den sidste sjat penge til pensionen, skal du - for at opnå fradrag for din pensionsindbetaling i 2019 – huske disse datoer og tidspunkter.

Du får ekstra fradrag for dine pensionsindbetalinger

Husk, du får et ligningsmæssigt fradrag for dine indbetalinger på din pension. Fradraget gælder for beløb op til 71.500 kroner (2019) og 73.100 kroner (2020), og størrelsen af fradraget afhænger af, om du har mere eller mindre end 15 år til din folkepensionsalder. Dette ekstra ligningsmæssige fradrag blev indført som en del af skattereformen i 2018 og har gjort det mere attraktivt for alle at spare op til pension.