Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Nu kan du få NemID på mobilen

Nu kan du få NemID på mobilen

29. maj 2018
Gå til nyhedsoversigt

Nu kan du swipe dig adgang til bl.a. netbank og borger.dk direkte fra din mobil frem for at skulle finde nøglekortet frem fra pungen eller gemmerne.

Fra i dag kan du nemlig hente den nye NemID nøgleapp til iOS eller Android gratis via App Store eller Google Play. Appen er udviklet af de danske banker i samarbejde med den offentlige sektor.

 

Sådan bruger du appen

Med NemID nøgleapp kan du bruge NemID direkte fra din mobil eller tablet - uden at have dit nøglekort ved hånden. Du kan anvende appen alle de steder, du normalt anvender NemID.

Når du fx logger på netbank, borger.dk, sundhed.dk eller en anden hjemmeside, som kræver NemID, vil du modtage en anmodning i din nøgleapp. For at gennemføre login, skal du godkende anmodningen med et enkelt swipe. Så er du logget på!

Behold dit fysiske nøglekort

NemID nøgleapp erstatter ikke det fysiske nøglekort, men skal ses som et nemt og sikkert supplement. Du skal derfor stadig beholde dit fysiske nøglekort. Du skal fx bruge det til at aktivere appen på nye mobile enheder, eller hvis din mobil eller tablet er løbet tør for strøm.

Samme sikkerhed som nøglekortet

Måske tænker du, om appen nu også er lige så sikker at anvende som det fysiske nøglekort. Det er den. For at anvende appen skal du nemlig indtaste dine personlige login-informationer ligesom med det fysiske nøglekort og herefter indtaste en firecifret kode eller bruge Touch ID/Face ID. Det er således kun er dig, der kan bruge appen.