Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Du kan stadig nå årets sidste pensionsindbetaling

Du kan stadig nå årets sidste pensionsindbetaling

4. december 2018
Gå til nyhedsoversigt

Mange danskere venter til sidst på året med at indsætte (ekstra) penge på pensionskontoen. Det kan der være flere grunde til:

  • Hvis du har en løn, der ændrer sig i løbet af året, og derfor bedst kan se sidst på året, hvad der kan undværes til pension.

  • Hvis du er selvstændig, så kan et evt. overskud til pension også være nemmere at overskue sidst på året.

  • Ved at indbetale et større beløb på din pension, øger du dit fradrag, så du måske kan undgå at betale topskat. Grænsen for, hvornår du skal betale topskat, er en årlig indtægt i 2018 på 498.900 kr. efter arbejdsmarkedsbidrag. Dvs. hvis du har en månedsløn på mere end 45.190 kr. 

Deadline for pensionsindbetaling i 2018

Hvis du beslutter dig for at sætte ekstra penge ind på din pensionsopsparing i år, skal du - for at opnå fradrag for din pensionsindbetaling i 2018 - have indbetalt senest:

Via netbank

  • Torsdag 27. december 2018 kl. 21.00
    (for overførsler til og fra pensionskonti i andre banker)
  • Fredag 28. december 2018 kl. 21.00
    (for overførsler til og fra pensionskonti i Arbejdernes Landsbank)

I filialen

  • Fredag 28. december inden kl. 16.00 - men meget gerne før!

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din rådgiver direkte - eller ringe til os på hverdage kl. 8.00-20.00 eller i weekenden kl. 10.00-16.00.

Ring på 38 48 48 48

Planlæg dine pensionsindbetalinger i januar

Pensionschef Yvonne Hansen, Arbejdernes Landsbank, bekræfter, at der ruller flest pensionskroner ind sidst på året. Men hun anbefaler faktisk, at man spreder indbetalingerne ud over af hele året:

”Det er en god ide allerede i januar at danne sig et overblik over årets indtægter for året som helhed og træffe beslutning om, hvor mange penge der skal gå til pension. På den måde undgår du at skulle overføre penge under tidspres i slutningen af året - eller helt at glemme at overføre penge til pensionen,” siger Yvonne Hansen.

”Rent praktisk skal du oprette en fast månedlig overførsel i netbank, som så kører automatisk. Du kan også tale med din rådgiver eller arbejdsgiver om at få hjælp til at oprette de faste overførsler.”