Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

3 genveje til en andelsbolig

1. januar 0001
Gå til nyhedsoversigt

Andelsboligmarkedet i de store byer spurter derudaf, og langt de fleste bliver solgt, før de overhovedet kommer til salg hos en ejendomsmægler.
Hvad kan man så gøre?

1. Skriv dig på venteliste

I mange private andelsboliger er der ventelister, man kan skrive sig på, hvis man er interesseret i en bolig i foreningen. Det kan være et krav, at du kender nogen, der allerede bor i foreningen, som kan skrive dig på listen. Men i nogle foreninger findes der ventelister, som alle kan skrive sig på. Holder du øje med andelslejligheder i et særligt område, så undersøg reglerne omkring ventelister i de forskellige foreninger.

2. Kig på alternative salgssider

Mange andelsboligejere vælger at sælge deres andelsbolig selv - uden ejendomsmægler. Det kan være gennem sider som for eksempel Boliga Selvsalg eller Den Blå Avis. De sociale medier og dit netværk kan også være effektive midler: Mange sælgere har for eksempel grupper, hvor de reklamerer for andelslejligheder til salg.

3. Byt din lejlighed

Hvis du allerede har en andelslejlighed, men trænger til en større eller en mindre lejlighed - eller blot ”luftforandring” – så kan du måske bruge din lejlighed i en ”byttehandel” og på den måde få fat i en anden andelslejlighed eller en ejerlejlighed.