Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Boligejer: Udnyt den lave rente bedst muligt

15. januar 2015
Gå til nyhedsoversigt

Du kan nu sikre dig en historisk lav, fast realkreditrente i 30 år og muligheden for at skære en god portion af restgælden, når renten stiger.

De seneste skvulp på den internationale scene har endnu engang fået renterne til at falde. Dårligt nyt for Europas økonomi er godt nyt for de danske boligejere, som investorerne anser som ”sikker havn.”

Renterne og kurserne bevæger sig rigtig meget i øjeblikket. Nogle dage er renteniveauet så lavt, at det meget omtalte 2%-lån i 30 år er markedets bedste fastrente-tilbud med en kurs på mellem 97 og 100.

Andre dage er renteniveauet lidt højere, og så det vil være mest attraktivt at vælge et 2,5%-lån over 30 år til en kurs meget tæt på 100, hvilket giver et kurstab tæt på 0 kr.

Under alle omstændigheder er de fastforrentede lån værd at overveje for rigtig mange boligejere lige nu: Du får en meget lav rente, budgetsikkerhed, god formuebeskyttelse og muligheden for at skære en god portion af restgælden, når renten stiger.

Det skal du overveje – 3 eksempler: 

Ny boligejer / Skal købe ny bolig:

Hvis du står og skal optage et helt nyt realkreditlån – for eksempel ved køb af ny bolig, eller hvis dit nuværende rentetilpasningslån udløber - er der ingen tvivl: 2%-lånet eller 2,5%-lånet er meget attraktivt.

Til dig med et fastforrentet lån: 

Hvis du allerede har et fastforrentet lån med en rente på 4% eller derover og en restgæld på over 500.000 kr., bør du kraftigt overveje at omlægge til 2%-lånet eller 2,5%-lånet, for det er det billigste over 30 år. Et lån med en rente på 3,5% og i nogle tilfælde 3% kan også være attraktivt at omlægge.

Til dig med variabelt forrentet lån: 

Hvis du har et variabelt forrentet realkreditlån som fx F1, F3 og F5, kan det også være det rette tidspunkt at skifte til 2%-lånet eller 2,5%-lånet, hvis du ønsker en fast, lav rente. Prisforskellen er så lav som 300-400 kr. pr. måned mellem et F1-lån og et 2%-lån på 1 million kr. med afdrag. Med et fastforrentet lån får du desuden muligheden for senere at skære en god del af restgælden væk ved en konvertering, når renten stiger igen – og det gør den på et tidspunkt.

Vi regner med, at renterne vil være lave i lang tid fremover. Så nuværende og kommende boligejere har tid til at tænke sig godt om og få den rigtige rådgivning. Du er velkommen hos os.