Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation

Betal uden pinkode med nyt Visa/dankort

14. august 2015
Gå til nyhedsoversigt

Fra 1. september går vi over til at levere nye Visa/dankort med kontaktløs funktion. Så næste gang dit Visa/dankort skal udskiftes, får du automatisk et af de nye kort med kontaktløs funktion tilsendt fra os. 

Hvis du ikke kan vente til næste udskiftning af dit kort, men gerne vil have et nyt Visa/dankort med kontaktløs funktion så hurtigt som muligt, så kan du gå i din netbank og ”genbestille” det, som det hedder, i netbanken. Klik her for at se en vejledning.

Hvis du skal genbestille et kort med ”personligt design”, skal du først uploade det ønskede billede.

Hvis du i netbanken ikke får mulighed for at klikke ”genbestille kort”, kan du bestille nyt kort ved at kontakte din filial.

Frem til den 1. november 2015 er det gratis at genbestille. Fra 1. november 2015 koster det 100 kr. at genbestille nyt kort før udløb.

Hvordan fungerer det?

Et Visa/dankort med kontaktløs funktion gør det muligt at betale uden brug af pinkode ved beløb under 200 kr. Du blot skal holde kortet hen til det kontaktløse symbol på terminalen, hvor du betaler.

Fra tid til anden kan du blive bedt om at indtaste din pinkode – også for køb under 200 kr. - dette fungerer som en ekstra sikkerhed. Ved beløb over 200 kr. skal du taste din personlige pinkode og afslutte med OK.

Du har måske allerede prøvet at betale med MasterCard med kontaktløs funktion – det har vi haft siden september 2014.

Nye kort skal indsættes første gang

Alle ny-udstedte kort skal aktiveres, før de kan benyttes ved kontaktløse betalinger. Det gør du ved at indsætte kortet i betalingsterminalen og taste din pinkode. Herefter er kortet klar til kontaktløse betalinger. Dit gamle Visa/dankort vil automatisk blive lukket, så snart du har aktiveret det nye. 

Når du har modtaget og aktiveret dit nye Visa/dankort, skal du huske at opdatere dine kortoplysninger i de forskellige betalingsaftaler, du måtte have.

Stadig blandt de sikreste i verden

Ellers er alt ved det gode gamle, og du kan trygt bruge kortet, som du kender det i dag. Kortets data er krypterede og kan derfor ikke kopieres. Faktisk er Visa/dankort med kontaktløs funktion blandt de sikreste i verden. Vi kan dog ikke beskytte dig 100% mod misbrug, og derfor skal du stadig passe godt på dit kort og din pinkode. Hvis du taber det, så skynd dig at spærre det.

Skulle det ske, at dit kort bliver misbrugt, er dine rettigheder nøjagtig som i dag. Det betyder, at det i første omgang er kortudsteder, altså banken, der skal godtgøre beløbet. De normale regler for selvrisiko er dog fortsat gældende, og man skal som kunde have opført sig ansvarligt og spærre kortet hurtigst muligt ved bortkomst.

Du kan læse mere på www.dankort.dk.