Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasningsauktion: Størst besparelse til boligejere med F5

Rentetilpasningsauktion: Størst besparelse til boligejere med F5

23. november 2021
Gå til nyhedsoversigt

Auktionerne hos Totalkredit er netop afsluttet, hvor både F1, F3 og F5 har været under hammeren. Det endte med klart negativt fortegn for både F1 og F3, mens F5 kravlede i positivt terræn. F1 endte på -0,24%, F3 på -0,13% og F5 på 0,10%. De nye renter gælder fra 1. januar.

Resultatet fra auktionen betyder, at F1 for 20. gang i træk ender med en rente med negativt fortegn, mens det for F3 er 14. gang i træk ved en auktion hos Totalkredit. F5 ender omvendt for anden auktion i træk med en positiv rente. De første indikationer, som vi fik på de første dage af auktionerne holdt altså stik og uden større ændringer.

Det endelige resultat betyder, at det er F5-lånerne som får den største besparelse på deres lån ved denne auktion, hvor også F1- og F3-lånere står til en mindre besparelse. Vi er dog ikke på rekordlave niveauer i denne ombæring, men det ændrer ikke ved, at der fortsat er tale om lave renter set i en historisk kontekst.

Både F1-, F3 og F5-lånerne ender ud med en rente, som er lavere end sidste gang, de fik rentetilpasset deres lån. F5-lånerne er dem, som kan se frem til den største besparelse, da de får en rentebesparelse på 2.160 kr. om året efter skat pr. afdragsfri million. Også F3-lånerne kan se frem til en rentebesparelse på 840 kr. om året efter skat pr. afdragsfri million, mens F1-lånerne får en rentebesparelse på 600 kr. om året.