Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Rentetilpasning: Første fingerpeg for F3-lånerne

Rentetilpasning: Første fingerpeg for F3-lånerne

5. februar 2019
Gå til nyhedsoversigt

Første auktionsdag er afsluttet for de F3-lånere hos Totalkredit, der skal have rentetilpasset deres realkreditlån 1. april. Det endelige resultat foreligger i morgen, men vil typisk ikke ændre sig nævneværdigt i forhold til dagens foreløbige resultat. Så F3-lånerne kan godt begynde at glæde sig til en ny omgang med lave renter på deres flekslån.

Det foreløbige resultat for F3-lånerne blev -0,03 pct. (inklusiv kursskæring på 0,2), og det betyder, at F3-renten ved denne auktion er lavere end ved Totalkredits auktion i november måned 2018.

Det er de seneste måneders mere dystre økonomiske udsigter for global økonomi, der endnu en gang trykker renterne helt i bund rundt om i verden. Det er især handelskrig, skuffende vækst i euroområdet, Brexit og en risiko for kraftig opbremsning i kinesisk økonomi, der bærer brænde til bålet, og altså holder renterne lave.

Kigger vi lidt ud i fremtiden, så har meldingen fra ECB længe været, at de ikke hæver deres ledende renter før efter sommeren 2019. En ny udmelding forventes at komme på deres rentemøde i marts, og der er en vis sandsynlighed for, at renteforhøjelsen bliver skubbet endnu længere ud i fremtiden.

Uanset om ECB forhøjer deres renter eller ej, vil der dog stadig være tale om ultralave renter i et historisk perspektiv.

Det foreløbige resultat betyder

Holder niveauet fra i dag betyder det, at F3-lånere, der har holdt fast i deres lån, får en lavere månedlig ydelse fremover. De har hidtil betalt 0,39 pct. i rente og kan nu se frem til en rente på -0,03 pct. Det betyder, at F3-lånere vil spare ca. 90 kr. på den månedlige ydelse efter skat pr. lånt million*.

* Kilde: Totalkredit og egne beregninger. Ydelsesbesparelsen viser første års mdl. ydelser efter skat med afdrag. Tallene er beregnet på baggrund af et eksisterende lån med en restgæld på 1 mio. kr., løbetid 30 år, bidrag F3 = 1,08 pct. Den nævnte bidragssats er gældende ved en belåningsgrad på 80 pct. Kursfradrag på 0,20 kurspoint og efter 25,6 pct. skat. Den hidtidige kontantlånsrente dækker over tallet for 2016 (F3=0,39 pct.).