Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
For første gang siden august er 1%-lån m. afdrag på vej mod genåbning i Totalkredit

For første gang siden august er 1%-lån m. afdrag på vej mod genåbning i Totalkredit

20. september 2019
Gå til nyhedsoversigt

Totalkredits 30-årige 1 pct. lån med afdrag handler netop nu under kurs 100 for første gang siden starten af august. Kursen ligger p.t. i 99,962, og holder det niveau dagen ud, så åbner det igen for tilbudsgivning på mandag. Også det 30-årige 1 pct. lån med afdragsfrihed åbnede for nylig, da det gik under kurs 100.

Rentestigningen er negativ for konverteringsbølgen, og vi forventer, at det kommer til at tage toppen af. Det er dog ikke det samme som at sige, at konverteringsbølgen er aflyst – langtfra. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis vi kommer op i omegnen af 150 mia. kr. i konverteringer ved udgangen af oktober. Vi skal huske på, at renten p.t. er tilbage på niveauet for ca. 1½ måned siden, hvor vi så en konverteringsbølge for 185 mia. kr.

Og så er rentestigningen ikke entydigt dårligt for den konverteringsbølge som allerede er i gang, da begge varianter af 1 pct. lånet således vil kunne fås stort set uden kurstab, hvis altså 1 pct. lånet med afdrag genåbner på mandag. Billedet af hamrende lave renter er i bund og grund uændret uanset om renten hedder 0,5 pct. eller 1 pct.

Regner vi på det, så betyder det, at boligejere, som i dag har en fast rente på 2 pct. eller derover og en restgæld på min. 500.000 kr. står med gode muligheder. Har man i dag et 2 pct. lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 1 pct. lån (her er antaget, at kursen er 99,9), så sparer man ca. 200 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 2,5 år.