Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Positiv overraskelse fra den tyske økonomi

Positiv overraskelse fra den tyske økonomi

22. februar 2021
Gå til nyhedsoversigt

Friske tal fra den tyske økonomi viser en stigning i humøret hos de tyske virksomheder. IFO-indekset, der er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt de tyske virksomheder, rør sig stort set ikke ud af flækken og stiger til 92,4 fra 90,1. Der ventet en stigning til 90,5, hvorfor dagens tal overrasker positivt.

Stigningen i virksomhedernes humør dækker over en stigning i forventningerne til fremtiden fra 91,1 til 94,2, og en stigning i vurderingen af den nuværende situation fra 89,2 til 90,6. Vi skal med andre ord finde luppen frem for at spore de store ændringer. Begge indeks overrasker positivt, og særligt forventningerne til fremtiden brager op over forventningerne på 91,7.

Den tyske økonomi står og tripper på stedet, og de seneste BNP tal fra 4. kvartal viste en vækst på 0,1 procent. På trods af en stillestående økonomi, så er vi faktisk ret optimistiske på den tyske økonomis vegne. Ser vi mod andre tillidsindeks, så viser PMI-indeksene, at der er godt gang i den tyske industri. Servicesektoren har det svært som følge af restriktionerne, men det er ikke nok til at forhindre industrien i at buldrer frem.

Fremgangen i industrien og en fortsat vaccineudrulning gør, at vi tror den tyske økonomi nok, skal komme tilbage på sporet. Det er også vigtigt set med danske øjne. Tyskland er vores største handelspartner, og mere end 100.000 danske arbejdspladser er bundet op på eksport til Tyskland. Det er jobs hvis fremtid vil afhænge af den tyske genopretning, og derved også være have betydning for genopretningen herhjemme