Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Markedskommentar: IMF nedjusterer vækstudsigterne

Markedskommentar: IMF nedjusterer vækstudsigterne

21. januar 2019
Gå til nyhedsoversigt

IMF nedjusterer vækstudsigterne

IMF, Den Internationale Valutafond, har - ikke overraskende - nedjusteret vækstudsigterne for verdensøkonomien. I forhold til deres oktober-prognose er det globale BNP-vækstskøn for 2019 barberet ned med 0,2 procentpoint til 3,5% og med 0,1 procentpoint i 2020 til 3,6%.

På landeniveau er nedjusteringerne gået hårdest ud over eurozonen og i særdeleshed Tyskland, som har fået barberet 0,6 procentpoint af oktober-vækstskønnet, så 2019-prognosen nu lyder på beskedne 1,3%. Det er en lavere vækst end i Storbritannien forudsat et ordnet Brexit. Vækstudsigterne er uændrede for USA (ikke skyggen af recession ifølge IMF) og Kina.

Sluttelig forventer IMF en fortsat lav inflation i de udviklede økonomier.

Hovedtallene er:

Hvis IMF’s krystalkugle taler sandt, vil der langt hen ad vejen være tale om en fortsættelse af de seneste års Guldlok-scenario på finansmarkedet, hvor renten holdes nede af lav inflation, mens aktiekurserne burde kunne finde støtte i fortsat samfundsøkonomisk vækst – også selv om det globale væksttempo forventes lidt lavere end tidligere.

Sluttelig skriver IMF, at risikoen på deres prognoser er på nedsiden, med no-deal Brexit, hård landing af den kinesiske økonomi, forværring af handelskrigen og finansuro som de væsentligste risikofaktorer.