Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Industrien opjusterer investeringsforventninger for i år

Industrien opjusterer investeringsforventninger for i år

28. april 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industrien, her i foråret sammenlignet med den foregående måling tilbage i efteråret, opjusterer investeringsforventningerne for 2022.

Undersøgelsen er en del af industrien konjunkturbarometer, som bygger på data indsamlet i de 2-3 første uger i april. Den viser en vækst i industriens investeringsforventningerne på 34% for 2022 i forhold til 2021. Tilbage i oktober blev den 1. måling foretaget af industriens investeringsforventningerne for 2022, og her lå forventningerne lavere på 30% for 2022 i forhold til 2021.

De stigende investeringsforventninger skal ses i lyset af et fortsat højt kapacitetspres i industrien. Det fremgår af industriens konjunkturbarometer, at kapacitetsudnyttelsen i industrien i 2. kvartal 2022 fortsat ligger på det højeste niveau siden 1. kvartal 2008.

Det er positivt, at industriens investeringsforventninger er steget her i april på trods af, at den uafklarede situation i Ukraine aktuelt øger usikkerheden til fremtiden. Det kan godt være, at øget usikkerhed til fremtiden typisk vil sætte tunge spor i virksomhedernes investeringsplaner, men et fortsat højt kapacitetspres siden den seneste måling i oktober mere end opvejer den stigende usikkerhed. Den her pæne fremgang i investeringsforventningerne er et godt tegn for dansk økonomi og de fremtidige vækstudsigter.