Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Bilsalget sendt til tælling

Bilsalget sendt til tælling

1. september 2022
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev indregistreret 12.756 nye personbiler i august. Det er næsten 30% flere end i juli. Bilsalget ligger dog normalt lavt i juli som følge af sommerferie, og derfor er stigningen i august lige efter bogen og absolut ingen overraskelse. En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret, og ikke ved underskrivelsen af købsaftalen.

Sammenlignet med sidste år ligger bilsalget forsat meget lavt. I august blev der indregistreret knap 20% færre biler sammenlignet med august sidste år. Lige siden januar har bilsalget ligget meget lavt, hvor der er i år i alt indregistreret omkring 97.000 nye personbiler. Det er et fald på hele 24% i forhold til samme periode sidste år, hvor der var blevet indregistreret mere end 127.000 nye personbiler på samme tidspunkt.

Bilsalget er sendt total til tælling i 2022. Bilbranchen er nede på et antal nyregistreringer, som kan sammenlignes med nedlukningerne under coronakrisen. Det er ret vildt. Produktionsudfordringer, brudte forsyningskæder og leveranceproblemer holder bilsalget i ekstremt kort snor, og det blev blot yderligere forværret efter Ruslands invasion af Ukraine. Det skaber mangel på vigtige reservedele til produktionen, og det rammer også bilsalget i Danmark.

En solstrålehistorie er, at danskerne i mærkbart højere grad går mod elbiler. I 2022 er der foreløbig indregistreret mere end 16.500 nye elbiler. Det svarer omkring 1 ud af 6 biler. Til Sammenligning var det omkring 1 ud af 11 i samme periode sidste år. Tilbage i 2020 var det alene 1 ud af 24 nyregistrerede personbiler, og i 2019 var det 1 ud af 50. Det er en virkelig stærk fremgang i salget af elbiler.

De opladelige biltyper har fået et solidt greb mange af de bilsøgende danskere. Det ser vi klart og tydeligt i tallene. Vi spurgte danskerne før sommeren om, hvad de ville købe, hvis de skulle købe bil i dag. Her ville næsten hver fjerde danske gå efter en elbil. Hertil ville næsten en ud af fem gå efter en plug-in hybridbil. Der er derfor lagt i kakkelovnen og alt mulig grund til at forvente, at fremgangen fortsætter for de opladelige biltyper.