Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Retning mod det laveste antal tvangsauktioner i 14 år

Retning mod det laveste antal tvangsauktioner i 14 år

6. oktober 2021
Gå til nyhedsoversigt

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev bekendtgjort 117 tvangsauktioner i september, når vi tager højde for normale sæsonudsving. Det er et mindre fald i forhold til august, hvor der var 124 tvangsauktioner. De små ændringer fra måned til måned ændrer dog ikke på det overordnede billede af, at niveauet for tvangsauktioner er ekstremt lavt.

Årets første ni måneder har sammenlagt budt på 1.071 tvangsauktioner, hvilket er det laveste i 14 år. Sidste år bød på 1.611 tvangsauktioner i samme periode, mens 2019 bød på 1.621 tvangsauktioner i samme periode. Da det gik værst for sig efter finanskrisen, der toppede antallet af tvangsauktioner i 2010, hvor det års første ni måneder bød på næsten 4.000 tvangsauktioner.

Med dagens tal peger antallet af tvangsauktioner mod det laveste niveau siden 2007. Normalvis ville antallet af tvangsauktioner stige i kølvandet på en krise, men det modsatte er sket i denne ombæring. Det skyldes, at boligejerne i bund og grund har det rigtig godt. De viser bedste betalingsevne i 13 år, og beskæftigelsen er rekordhøj efter et midlertidigt dyk, da krisen rasede på sit højeste. Hertil har vi også haft et boligmarked, hvor både priser og handler er skudt i vejret. Det har gjort boligerne let omsættelige, og det gør det alt andet lige lettere at sælge sin bolig, hvis der opstår problemer med at betale terminen.

Skuer vi ud i fremtiden, så forventer vi, at det lave antal tvangsauktioner, som har præget det seneste år, fortsætter. Der vil stadig være gang i boligmarkedet, selvom farten aftager, hvor restancerne (som er første tegn på betalingsproblemer blandt boligejerne) samtidig er meget lave, og det vil tilsammen holde tvangsauktionerne i kort snor.