Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Campingpladser klarer sig godt i april – hotellerne lider fortsat

Campingpladser klarer sig godt i april – hotellerne lider fortsat

9. juni 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik fortæller, at der i april var 1,38 mio. overnatninger på danske campingpladser, hoteller, feriecentre og vandrerhjem, når vi tager højde for normale sæsonudsving. Det er færre overnatninger end i marts, og betyder en mindre tilbagegang på 2,8%.

Når vi tager et spadestik dybere i branchen, så kan vi se, at der er stor forskel på, hvordan de enkelte aktører klarer sig. Det er nemlig fortsat hoteller og vandrerhjem, som lider voldsomt, mens også feriecentrene har udfordringer. Diametralt modsat står landets campingpladser, som har klaret sig godt gennem krisen, hvor vi skal ud på decimalen, når der skal tælles tabte overnatninger. De seneste 12 måneder har hotellerne tabt 50% af overnatningerne sammenlignet med de foregående 12 måneder. For vandrerhjem og feriecentre udgør det tabte henholdsvis 50% og 25%, mens der omvendt er fremgang på 5,8% for campingpladser. Også andre nøgletal understøtter, at campingpladserne har klaret sig godt, da antallet af solgte campingvogne er 28% højere, hvis vi sammenligner de sidste 12 måneder med de foregående 12 måneder. 

Antallet af overnatninger på landets campingpladser er solstrålehistorien midt i mørket for overnatningsbranchen, som danskerne har valfartet til under krisen. Omvendt ser det ud for resten af branchen, som har oplevet massive tab siden krisens indledning. Der er derfor lagt op til en sommer, hvor campingpladserne igen vil klare sig godt, i lighed med feriehuse, mens det stadig ser sort ud for den resterende del af branchen. Her skal vi huske på, at meget afhænger af restriktionsniveauet for rejser både ind og ud af Danmark.

Den helt store joker for overnatningsbranchen bliver, hvordan restriktionsniveauet bliver i den kommende tid både hvad angår rejser ind og ud af landet. For bliver restriktionerne for rejse ud af landet lempet yderligere, så kan det få flere danskere til at tage på ferie udenfor landets grænser, og de vil så mangle herhjemme. Her vil det naturligvis gøre endnu mere ondt, hvis de udenlandske gæster samtidig udebliver i samme grad som sidste sommer. Det er særligt hotellerne som har manglet de udenlandske gæster, mens campingpladserne er blevet ramt mindre hårdt på den konto, da de i forvejen havde en klar overvægt af danske turister.