Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
4,44 mio. overnatninger i de danske feriehuse i juli

4,44 mio. overnatninger i de danske feriehuse i juli

25. august 2021
Gå til nyhedsoversigt

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik viser, at der i juli var 4,44 mio. overnatninger i danske feriehuse. Det er et fald på 370.000 overnatninger svarende til 7,7% i forhold til juli sidste år. Selvom der er tale om et mindre fald i forhold til juli sidste år, så er der stadig tale om et højt niveau, hvor juli i år således tegner sig for det niveau, som vi var vidne til inden krisen.

Tallene viser også, at rekordmange danskere i år har afholdt ferie under hjemlige himmelstrøg i juli. De danske gæster stod således for 3,05 mio. overnatninger i juli, mens de udenlandske gæster stod for 1,39 mio. Hvis vi sammenligner med rekordmåneden juli sidste år, så ser vi, at juli i år bød på flere danske overnatninger og lidt færre udenlandske overnatninger, hvilket giver en klar overvægt af danske gæster. Ser vi på tiden inden corona, har det billede dog været lige omvendt, hvor de udenlandske gæster i gennemsnit har udgjort ca. 70% af overnatningerne i feriehusene.

Vi kan med dagens tal sætte en tyk streg under, at danskerne også i år har holdt deres sommerferie herhjemme, hvor antallet af danske gæster sætter juli-rekord. Det vidner samtidig om, at danskerne altså ikke er forsvundet i hobetal til udenlandske rejsemål. Tallene er også med til at vise, hvor forskelligartet overnatningsbranchen er ramt af corona-situationen, hvor det er feriehuse og campingpladser, som har førertrøjen på, mens hotellerne lider.

Om en måneds tid får vi det endelige overblik over, hvordan højsæsonen er gået for feriehusudlejerne, når vi får tallene for august. Her får vi også syn for sagen, om der venter en ny højsæsonsrekord, som blev sat sidste år. August er traditionelt en måned, hvor størstedelen af gæsterne er udenlandske gæster, hvilket også var tilfældet i august sidste år. Og her bliver det spørgsmålstegnet, hvor meget de lempede rejserestriktioner, som trådte i kraft 26. juni, kommer til at påvirke. For selvom det kan betyde flere udenlandske gæster, så kan det også betyde, at flere danske gæster rejser ud i stedet i august. Skeler vi til antallet af bookede hus-uger i august i de danske feriehuse, så kan vi se, at det er en smule lavere end samme tid sidste år, hvilket indikerer, at der ikke bliver sat ny højsæsonsrekord i år, men at niveauet stadig er højt.