Gå til indhold PrivatErhvervUnderskriftsrum Gå til navigation
Mere end 3000 nytilmeldte ledige tirsdag

Mere end 3000 nytilmeldte ledige tirsdag

25. marts 2020
Gå til nyhedsoversigt

De nyeste tal fra beskæftigelsesministeriet viser, at antallet af nytilmeldte ledige tirsdag voksede med 3096, hvor man normalt ville have forventet 1158. Det betyder at der er 2,7 gange så mange som normalt der har stillet sig i ledighedskøen, og det er ikke rar læsning.

Ledighedskøerne vokser mange steder i øjeblikket, og ligger vi dertil, at serviceerhvervene i Europa aldrig har vurderet den økonomiske situation så dårligt som de gør nu, giver det næring til bekymring i markederne.

Der er recession herhjemme, men jeg tror dog den bliver kortvarig, men kan ikke afvise situationen udvikler sig yderligere, og recessionen bliver langvarig.

Dansk økonomi var bund solid, og uden synderlige ubalancer, inden Corona virussen tog sit indhug i økonomien. Dertil har regeringen hurtigt været på banen med adskillige hjælpepakker, som skal understøtte økonomien. Det betyder økonomien hurtigt vil komme i gang igen, når vi står på den anden side.

Dansk økonomi er dog ikke kun afhængig af hvad vi foretager os herhjemme, men i højere grad af hvordan det går i udlandet. Heldigvis er den danske regeringen ikke alene i at handle - regeringer verden over pumper penge ind i økonomierne, og bare så sent som i dag er den amerikanske regeringen på banen med en hjælpepakke på næsten 14.000 milliarder kr. Det understøttes samtidigt af centralbankerne, der med historiske rentenedsættelser og opkøbsprogrammer gør alt, hvad der er i deres magt for at holde gang i økonomien.